Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η λέξη «δικαίωση» ήταν αυτή που άκουγες περισσότερο από τα παλικάρια μας στις δηλώσεις τους μετά την πρόκριση για την τελική φάση του Μουντιάλ. Ολοι στάθηκαν στην προσπάθεια που κατέβαλαν από το Σεπτέμβρη του 2009 μέχρι σήμερα και στο τελικό αποτέλεσμα.




Σαλπιγγίδης: Είναι τεράστια επιτυχία η σημερινή. Είναι γιορτινή ημέρα για όλους τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο. Θέλω να μείνω στα πολύ άσχημα σχόλια που ακούστηκαν όλο αυτόν τον καιρό και στα παιδιά που έδωσαν τις απαντήσεις στους επικριτές.



Χαριστέας: Ήταν μια σημαντική νίκη. Όλα τα παιδιά έδωσαν και την ψυχή τους και πήραμε μια δίκαιη πρόκριση. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, παίξαμε πολύ καλά και με πάθος. Πετύχαμε ένα όμορφο γκολ και καταφέραμε να το κρατήσουμε. Δεν γινόταν να χάσουμε απόψε. Αυτή η ομάδα έχει καρδιά και πάθος. Στα δύσκολα ματς έχει μάθει να δίνει το παρών. Με αυτή την ομάδα έχω ζήσει μεγάλες στιγμές κι εύχομαι να ζήσω άλλη μία στο Μουντιάλ. Αισθάνομαι ευλογημένος. Μετά τον τελικό του EURO δεν έχω χαρεί τόσο πολύ κανένα άλλο ματς. Δεν θα ήθελα να πω κάτι για όσους μας αμφισβήτησαν. Ένιωσα το συναίσθημα αυτό, αλλά η ομάδα αυτή έχει καταφέρει πολλά πράγματα. Κάναμε για μία ακόμη φορά την Ελλάδα περήφανη. Εύχομαι αυτή η μεγάλη επιτυχία να κάνει τους Έλληνες να αγαπήσουν πάλι την Εθνική.



Κατσουράνης: Νομίζω ότι όλη κριτική που έγινε στην ομάδα έκανε καλό. Είχαμε δεχθεί 11 γκολ σε 11 παιχνίδια. Καταλάβαμε ότι δεν γίνεται να χάσουμε αυτό το στοιχείο που είχαμε. Θέλω να πω και κάτι άλλο. Να υπάρχει κριτική, αλλά είναι καλό είναι να σκεφτόμαστε λίγο πριν μιλήσουμε. Είχαμε φτάσει στο σημείο πως εάν δεν προκρινόμασταν θα μας σκοτώνατε όταν γυρνάγαμε πίσω. Είναι από τις σημαντικότερες επιτυχίες μας. Δικαιούμασταν την πρόκριση βάσει και των δύο αγώνων. Έγινε η κατάθεση ψυχής που έπρεπε να γίνει και περάσαμε. Μεταδώσαμε στα νέα παιδιά της ομάδας τι σημαίνει Εθνική. Την πρόκριση την αφιερώνω στη γυναίκα μου και στον γιο μου και μετά σε όλους τους Έλληνες.



Γκέκας: Ήταν μια δικαίωση για όλους. Πάνω από όλα για τον προπονητή που δέχτηκε σκληρή κριτική. Αποδείξαμε πως είμαστε μία οικογένεια και μία ομάδα. Υπερείχαμε, εμείς καθορίσαμε το παιχνίδι και φτάσαμε στο στόχο μας. Είναι μεγάλη η χαρά για όλους μας. Είναι πολύ νωρίς να κοιτάμε αντιπάλους. Όλα αυτά θα τα δούμε από αύριο», τόνισε ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής στην προκριματική φάση.



Σαμαράς: Είχαμε μία κακή περίοδο το Σεπτέμβρη, στα παιχνίδια με Ελβετία και Μολδαβία. Πιστεύω όμως πως η γενικότερη παρουσία μας στα προκριματικά ήταν καλή. Φτάσαμε στα μπαράζ, κάναμε δύο καλές εμφανίσεις και προκριθήκαμε. Το κύριο σημείο της υπεροχής μας έναντι των Ουκρανών ήταν η καρδιά μας.



Μόρας: Δεν υπήρχε άλλη αλλαγή και έπρεπε να μείνω στον αγωνιστικό χώρο. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Πριν το ματς στο ΟΑΚΑ είχαμε πει ότι μπορούμε να προκριθούμε αρκεί να είμαστε ενωμένοι και να δώσουμε ό,τι μπορούμε. Πιστεύω πως τα καταφέραμε κι αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Είναι μία πολύ ευτυχισμένη στιγμή για μένα. Είναι όνειρο ζωής για κάθε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Θέλουμε να μείνουμε ενωμένοι, να διατηρήσουμε το καλό κλίμα και να υπάρχει στήριξη στην ομάδα. Ο Ότο Ρεχάγκελ είναι ο άνθρωπος που οδηγεί την ομάδα, εμείς θα τον στηρίξουμε μέχρι τέλους και θα πρέπει να το κάνουν και οι φίλαθλοι.

nooz.gr