Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Colpo grosso, με ηλεκτροδοτήσεις αυθαιρέτων στην Πιερία

 ΕΠΤΑ/Β. Χαϊλατζίδου

Σε εξέλιξη δικαστική έρευνα για κύκλωμα πλαστογράφων πολεοδομικών εγγράφων στην ΠιερίαColpo grosso!Με πολεοδομικά παραστατικά «μαϊμούδες» πετύχαιναν την ηλεκτροδότηση από τη ΔΕΗ αυθαίρετων κτισμάτων, κυρίως στις τουριστικές περιοχές του δήμου Ανατολικού Ολύμπου και Λιτοχώρου
Μια άκρως κερδοφόρα βιομηχανία είχαν στήσει κάποιοι, τα τελευταία χρόνια στο νομό. Το κόλπο ήταν απλό: Προσκόμιζαν στη ΔΕΗ πολεοδομικά έγγραφα για ηλεκτροδότηση κτισμάτων προ του ’55, με όλες τις υπογραφές από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας της Νομαρχίας Πιερίας και με την απαραίτητη φωτογραφία του κτίσματος. Μόνο που τα έγγραφα ήταν «μαϊμούδες».

Η υπόθεση έφτασε στα χέρια της Δικαιοσύνης και βρίσκεται, από τον περασμένο Αύγουστο, στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθεί και το πόρισμα της Διερευνητικής Επιτροπής που συγκρότησε ο περιφερειακός Διευθυντής Μακεδονίας-Θράκης της ΔΕΗ, προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι υποθέσεις ηλεκτροδότησης κτισμάτων προ του ’55, από τη ΔΕΗ Κατερίνης, την τελευταία δεκαετία.
 
PIERIA-GR Γιατί Θεέ μου; Εκεί που πάμε να "αγιάσουμε" ξαφνικά δως του και ...σκάνδαλο! Αν είναι έτσι όπως λέει το ρεπορτάζ της συναδέλφου Βέτας Χαϊλατζίδου ΑΣΤΑ ΒΡΑΣΤΑ, καθώς θα μας  πάρει και θα μας ...αλέσει εδώ στο νομό.
Κι όπως είπε ο Καλογήρου στον Κούρκουλο στην ελληνική ταινία "ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ"