Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Εναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στα σχολεία.

Ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους πολίτες να στηρίξουν το έργο της ανακύκλωσης που υλοποιεί ο δήμος Κατερίνης, απηύθυνε ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και απευθύνονταν στους εκπαιδευτικούς φορείς της πόλης, ενόψει της έναρξης του προγράμματος ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στα σχολεία.

Ο δήμαρχος Κατερίνης τόνισε ότι το πρόγραμμα της ανακύκλωσης «δεν είναι απλά μια πρωτοβουλία, είναι στάση ζωής, είναι η έμπρακτη εκδήλωση του ενδιαφέροντός μας για το περιβάλλον».
Ο κ. Χιονίδης αναφέρθηκε στο έργο που επιτελείται από πλευράς δήμου στον τομέα της ανακύκλωσης, τονίζοντας τη σημασία της ενεργούς συμμετοχής των δημοτών, αλλά και τον σημαίνοντα ρόλο της εκπαίδευσης στον τομέα αυτό. «Το περιβάλλον απαιτεί περισσότερα!» επισήμανε ο δήμαρχος Κατερίνης, «και σας καλώ να στηρίξουμε όλοι μαζί αυτή την προσπάθεια που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής μας, δημιουργώντας στην πράξη ένα καλύτερο περιβάλλον για εμάς και τα παιδιά μας».
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο της εταιρείας «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.» κ. Καραγώγο και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Ίτσιο. Παρέστησαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Γ. Χατζηκώστας και ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Κουκουλής.
Ο κ. Ίτσιος εξήγησε τις λεπτομέρειες του προγράμματος και τόνισε: «Το επόμενο διάστημα, με πρωταγωνιστές τους μαθητές της Κατερίνης, κάνουμε ένα βήμα μπροστά όλοι μας, συμμετέχοντας οργανωμένα στην Ανακύκλωση Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών, με στόχο ο δήμος μας να γίνει πρότυπο καθαριότητας και περιβαλλοντικής ευαισθησίας».
Οι ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών θα τοποθετηθούν εντός της εβδομάδας στα σχολεία, ενώ παράλληλα θα διανεμηθεί ενημερωτικό έντυπο υλικό και θα γίνουν ενημερωτικές συναντήσεις με τους μαθητές.
Μέσω του προγράμματος θα ανακυκλώνονται μεγάλες οικιακές συσκευές (ψυγεία, πλυντήρια κλπ), μικροσυσκευές που διευκολύνουν τη ζωή μας (φωτιστικά είδη, κλιματιστικά, συσκευές τηλεπικοινωνίας κλπ), προϊόντα εικόνας και ήχου, ηλεκτρονικά εργαλεία και παιχνίδια, ιατροτεχνολιγικά προϊόντα, όργανα παρακολούθησης και ελέγχου, συσκευές αυτόματης διανομής, καθώς και λαμπτήρες φθορισμού.