Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Ομιλία του βουλευτή Πιερίας Κ.Κουκοδήμου στη Βουλή για τον προϋπολογισμό

Πλήρης η αδράνεια της κυβέρνησης

Ζήτησε ενημέρωση της βουλής για την υπόθεση της έκθεσης της Uefa
Ενημέρωση της Βουλής για την υπόθεση της Έκθεσης της UEFA, ζήτησε ο υπεύθυνος του Τομέα Αθλητισμού της ΝΔ, Κώστας Κουκοδήμος ο οποίος - κατά την ομιλία του επί του Προϋπολογισμού - είπε ότι ενώ η Έκθεση μιλά για 14 ομάδες, εκ μέρους της κυβέρνησης γίνεται λόγος «για απλές ενδείξεις» και «τεκμήριο αθωότητας». «Τι εννοείτε;» ρώτησε προς τα έδρανα της κυβερνητικής πλειοψηφίας και ζήτησε να πληροφορηθεί ποιες είναι οι ομάδες που εμπλέκονται στην Έκθεση της UEFA.
Ο κ. Κουκοδήμος καταλόγισε πλήρη αδράνεια στην κυβέρνηση κατά την κρίσιμη αυτή συγκυρία ενώ οφείλει να συνεργαστεί με τους αθλητικούς φορείς, την ΕΠΟ, να ξεκινήσει ο διάλογος. Προς την κατεύθυνση αυτή, πρότεινε την δημιουργία μιας Ειδικής Υπηρεσίας στο υπουργείο Οικονομικών για τα θέματα που άπτονται της αντιμετώπισης του παράνομου στοιχήματος, που θα συνεργάζεται με όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία. Έλλειψη σχεδίου για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων διαπίστωσε ακόμη ο Τομεάρχης Αθλητισμού, βουλευτής Πιερίας της ΝΔ, γι αυτό πρότεινε την σύσταση Υποεπιτροπής Αθλητισμού.

Στηλίτευσε ακόμη την «δραστική μείωση» των πόρων στον Αθλητισμό αλλά και την μείωση των δαπανών κατά 6,3% του υπουργείου Πολιτισμού και κατά 3,6% του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Για τους αγρότες
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κουκοδήμος αναφερόμενος στα κονδύλια για την Αγροτική Ανάπτυξη ανέφερε: «Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο; Μειώνονται οι δαπάνες κατά 3,6% του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η ελληνική γεωργία, όπως και η γεωργία κάθε άλλης χώρας, δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς στήριξη.
Η ανάγνωση του Προϋπολογισμού στο κομμάτι, που αφορά την αγροτική οικονομία δείχνει ότι στον Προϋπολογισμό απουσιάζει η αναπτυξιακή αγροτική πολιτική.
Σ’ αυτή την οδυνηρή εξέλιξη καταλαβαίνετε ότι οι πόροι προς τον Αγροτικό τομέα είναι σχεδόν αμελητέοι και καταδεικνύουν απουσία ενός Εθνικού Στρατηγικού Προγραμματισμού Ανάπτυξης της υπαίθρου.
Και όλα αυτά, ενώ οι αγρότες στην Πιερία και σε όλη την Ελλάδα συνωστίζονται τρεις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα έξω από την Αγροτική Τράπεζα για να εισπράξουν το 50% των Δικαιωμάτων της Ενιαίας Ενίσχυσης 2009. Σας υπενθυμίζουμε ότι και πέρυσι πολύ πιο έγκαιρα και όχι τρεις ημέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων είχε καταβληθεί το 100% και συγκεκριμένα στις 05/12/2008 μέσω ταμειακής διευκόλυνσης».
Είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε την όποια θετική πρωτοβουλία για την ανάταξη της Οικονομίας, αλλά σε όσα είμαστε αντίθετοι θα τα κριτικάρουμε αυστηρά, προτείνοντας ταυτόχρονα και λύσεις, κατέληξε την ομιλία του ο κ. Κουκοδήμος.