Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

"Δεν τίθεται θέμα δώρου"



"Η χώρα έχει πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα, δεν τίθεται όμως ζήτημα διακινδύνευσης των εισοδημάτων των εργαζομένων, δεν τίθεται θέμα μισθού ή δώρου Πάσχα" αυτό δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τη σύσκεψη της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τη διαμόρφωση Σχεδίου Νόμου περί Εργασιακών Σχέσεων.


Οσον αφορά στο θέμα των Ταμείων, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι: "Αν δεν γίνουν οι αλλαγές στα Ταμεία ως προς το ασφαλιστικό σύστημα τώρα, το 2015 δεν θα μπορέσουν να καταβάλλουν 14 συντάξεις. Είναι απολύτως βέβαιο αυτό και πρέπει τώρα να φροντίσουμε ώστε να μην δεινοπαθήσουν οι συνταξιούχοι του 2015. Δεν υπάρχει περιθώριο για την παραμικρή καθυστέρηση".
Επίσης πρόσθεσε: "Προσθέτουμε εγγυήσεις στις εργασιακές σχέσεις για να μην επαναληφθεί το ΄΄φαινόμενο Κούνεβα΄΄, βελτιώνουμε ό,τι σήμερα υπάρχει και ρυθμίζει τις σχέσεις εργοδοτών και εργαζομένων για να προστατέψουμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες πολίτες, τους μετανάστες που δουλεύουν εδώ. Ξέρουμε ό,τι η ολοκληρωμένη δουλειά μας θα είναι έτοιμη τον Φεβρουάριο, όταν θα έχουμε επανασυστήσει και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ). Είπαμε, όμως, ότι τον Δεκέμβριο θα τελειώσουμε σε ό,τι αφορά τις περαιτέρω εγγυήσεις στις εργασιακές σχέσεις, και το κάναμε. Σημασία έχει όταν βάζεις ένα χρονοδιάγραμμα να το τηρείς. Είπαμε για Δεκέμβριο και έτσι έγινε. Το σχετικό σχέδιο νόμου θα σταλεί στη Βουλή αρχές Ιανουαρίου΄".