Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Ο Δήμος Δίου τιμά τη βασίλισσα του παιδικού θεάτρου Κάρμεν Ρουγγέρη

Στο πλαίσιο της γιορτής των γραμμάτων και των τεχνών το Σάββατο 30 Ιανουαρίου


Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου της Νέας Εφέσου θα πραγματοποιηθεί η γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Οι τρεις επιφανείς άγιοι και θεολόγοι του Χριστιανισμού, προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών, Ιωάννης ο Χρυσόστομος, Βασίλειος ο Μέγας και Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός με αφετηρία την αγάπη τους για τα παιδιά, στοχεύοντας στην πρόοδο και προκοπή τους, υπηρέτησαν με το λόγο και το έργο τους την παιδεία, παραδίδοντας ένα ακέραιο παράδειγμα υψηλής καλλιέργειας και κοινωνικής δράσης.


Στο πλαίσιο αυτής της μεγάλης και πάντα επίκαιρης γιορτής θα τιμηθεί από το Δήμο Δίου για το συγγραφικό έργο και την προσφορά της στις τέχνες και τα γράμματα, η βασίλισσα του παιδικού θεάτρου, Κάρμεν Ρουγγέρη, δημιουργός της παιδικής σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, της Λυρικής Σκηνής και της ομάδας «Θεατρικού Παιχνιδιού». Όλες οι παραστάσεις της έχουν στεφθεί με επιτυχία ενώ σε όλες υπήρχε μεγάλη λίστα αναμονής, που έφτασε τις 180.000, για το έργο «Οδύσσεια», αναδεικνύοντας την, σε θεμέλιο λίθο του παιδικού θεάτρου.


Στην ίδια εκδήλωση, θα βραβευτούν οι μαθητές του Δήμου Δίου που αρίστευσαν σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης καθώς και δημότες του Δήμου Δίου που έχουν διακριθεί στις τέχνες και τα γράμματα.


Η εκδήλωση πλαισιώνεται μουσικά από τη Βυζαντινή χορωδία του Δήμου Δίου, τη χορωδία του πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Εφέσου «Το Στουπί» και την Παιδική χορωδία της Δ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βροντούς. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει κοπή βασιλόπιτας των σχολείων του Δήμου.