Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΑΠΟ ΑΜΟΙΡΙΔΗ..!!!!

Πρόταση του βουλευτή Πιερίας Γιάννη Αμοιρίδη, για τον Καλλικράτη




Ένας Δήμος όλη η Πιερία





Την πρότασή του για το σχέδιο Καλλικράτης και την εφαρμογή του στην Πιερία, κατέθεσε επισήμως, ο βουλευτής Πιερίας του Πα.Σο.Κ. Γιάννης Αμοιρίδης, προτείνοντας τη συνένωση των 13 δήμων σε ένα, αντί περισσοτέρων όπως προβλέπουν οι προτάσεις που μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί.

Ο κ. Αμοιρίδης, από το βήμα της ετήσιας δεξίωσης του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου και παρουσία της Υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, καθώς και του υφυπουργού Μάρκου Μπόλαρη, πρότεινε τη δημιουργία ενός Δήμου για όλο το νομό. «Η πρότασή μου είναι εφικτή, αφού θα δημιουργήσει το δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», είπε ο βουλευτής του Πα.Σο.Κ.

«Το 1998 τολμήσαμε και συνενώσαμε δεκάδες κοινότητες δημιουργώντας 13 Δήμους. Αν τότε προτείναμε τρεις δήμους, θα μας αντιμετώπιζαν παράξενα. Γιατί λοιπόν, να μην προχωρήσουμε 12 χρόνια μπροστά από την εποχή μας. Νομίζω έφτασε η ώρα οι 13 δήμοι να γίνουν ένας. Η Πιερία έχει ένα μόνο μεγάλο αστικό κέντρο, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε άλλους νομούς όπως στην Κοζάνη, την Ημαθία και την Πέλλα. Η Κατερίνη βρίσκεται στη μέση του νομού και σε περίπου ίση απόσταση από τη νότια και τη βόρεια Πιερία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής του Πα.Σο.Κ. υποστήριξε ότι η πρότασή του θα δώσει τη δυνατότητα στο νέο Δήμο να υλοποιήσει άμεσα σημαντικά έργα, απαραίτητα για τη συνολική ανάπτυξη του νομού πέρα από τοπικιστικά συμφέροντα. Ο νέος Δήμος με αναβαθμισμένο πολιτικό προσωπικό και απόλυτα αντιπροσωπευτικό δημοτικό συμβούλιο, σε συνδυασμό με την ενοποίηση των υπηρεσιών της Τοπικής και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, θα διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό έτοιμο να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις. «Μια πολεοδομία, μια τεχνική υπηρεσία και υλοποίηση των ήδη έτοιμων μελετών τους, με δημοκρατικό προγραμματισμό και προτεραιότητες για όλη την Πιερια μέσα από τις αποφάσεις ενός ενιαίου συλλογικού οργάνου» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αμοιρίδης, ανέφερε και την πρότασή του για την νέα Περιφέρεια υποστηρίζοντας ότι οι νομοί της Κεντρικής Μακεδονίας, θα πρέπει να αποτελούν τη νέα Περιφέρεια. «Ο Θερμαϊκός δεν τεμαχίζεται», τόνισε ο βουλευτής, εκφράζοντας την αντίθεσή του προς κάθε άλλον ενδεχόμενο.

Η προτάσεις του κ. Αμοιρίδη, θα τεθούν προς διαβούλευση με τους φορείς του νομού μας, αλλά και με τους πολιτικούς σχηματισμούς.