Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ



Μεικτά συνεργεία της Ν.Α. Πιερίας διενεργούν εντατικούς ελέγχους


Εντατικούς ελέγχους πραγματοποιούν στην εορταστική αγορά της Πιερίας μεικτά συνεργεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας, με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, την προστασία των καταναλωτών και τη διατήρηση των κανόνων του θεμιτού ανταγωνισμού από τις τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις.

Τα συνεργεία, διενεργούν ελέγχους σε καταστήματα, ελέγχοντας την ποιότητα των σαρακοστιανών εδεσμάτων, όσο και των αγαθών του πασχαλινού τραπεζιού, προκειμένου να διαπιστώσουν ότι διασφαλίζονται οι απαιτούμενοι όροι υγιεινής και ποιότητας των προϊόντων αλλά και να αποφευχθούν τυχόν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Το Τμήμα Εμπορίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Γεωργίας και τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Πιερίας, ελέγχει τις τιμές πώλησης των προϊόντων και κάνει δειγματοληψίες στις λαϊκές αγορές, σε κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, ιχθυοπωλεία, καταστήματα τροφίμων και εποχιακών ειδών και σε σούπερ μάρκετ. Τα συνεργεία ελέγχουν την αποθήκευση, τη διάθεση, την προέλευση, την τιμή, αλλά και την ποιότητα των διατιθέμενων προϊόντων.

Ελέγχους διενέργησε το Τμήμα Εμπορίου και στα Πρατήρια Υγρών Καυσίμων της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, όπου έγινε και δειγματοληψία καυσίμων (αμόλυβδης, σούπερ αμόλυβδης βενζίνης και πετρελαίου κίνησης).

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας στα σφαγεία και τα πτηνοσφαγεία του Νομού, καθώς και στις σταβλικές εγκαταστάσεις με στόχο την πρόληψη της παράνομης σφαγής., ενώ η Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας σε συνεργασία με τους Επόπτες Δημόσιας Υγείας διενεργεί ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί η σωστή υγειονομική λειτουργία των καταστημάτων.