Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

o ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ στους ΠΙΕΡΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ

 Κώστας Κουκοδήμος:
Όσοι βλέπουν ακόμη "νικητές και ηττημένους" μέσα στην ίδια παράταξη, μάλλον έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους

23.04.2010

-Πως κρίνετε το κυβερνητικό έργο στον αθλητισμό μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ και με την ευθύνη του Τομέα Αθλητισμού της Ν.Δ.;
Πρώτο δείγμα γραφής της κυβέρνησης στον τομέα του Αθλητισμού ήταν η κατάργηση του υφυπουργείου. Θεωρώ πως από μόνη της αυτή η απόφαση σηματοδοτεί τη βαρύτητα που δίνει στον τομέα του Αθλητισμού. Τον βάζει στο περιθώριο, τον αντιμετωπίζει ως ήσσονος σημασίας τομέα. Γι αυτό το λόγο και η Ν.Δ. κατέθεσε πρόταση και έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Βουλής για τη δημιουργία της Υποεπιτροπής Αθλητισμού που θα ασχολείται αποκλειστικά με θέματα που αφορούν τον Αθλητισμό. Η Ν.Δ. δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα αυτό και το αποδεικνύει καθημερινά.
Σε ο,τι αφορά το κυβερνητικό έργο στον Τομέα του Αθλητισμού, το μόνο που έχουμε προς το παρόν είναι η κατηγοριοποίηση των αθλημάτων και η ανακοίνωση για περικοπή των κονδυλίων προς της Ομοσπονδίες.
-Σε λίγες ημέρες αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το σχέδιο "Καλλικράτη" ως προς τον χωροταξικό του σχεδιασμό. Ποια είναι η άποψή σας; Πόσους δήμους "βλέπετε" στην Πιερία;
Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να μπω στην διαδικασία της αριθμολογίας. Δεν είναι αριθμοί οι κοινωνίες. Δεν είναι αριθμοί, τα προβλήματα. Δεν μπορεί να αποτελούν εδώ και μήνες θέμα συζήτησης τα διοικητικά όρια των δήμων και να μην δίνεται καμία βαρύτητα στις δυνατότητες ανάπτυξης των δήμων. Δεν μπορεί να μη μιλάει κανείς για την οικονομική βιωσιμότητα των δήμων, τους όρους καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών, τις προκλήσεις για την υποστήριξη της υπαίθρου, της ισόρροπης ανάπτυξης της περιφέρειας.
Η δική μου άποψη είναι πως θα πρέπει να συνενωθούν δήμοι όχι ίδιας δυναμικής αλλά να συμπεριληφθούν σε ήδη οργανωμένους και επαρκείς διοικητικά δήμους "αθενέστεροι". Να ισορροπήσουν αναπτυξιακά.
-Πριν από λίγες ημέρες δώσατε στη δημοσιότητα μια επιστολή σας με αφορμή φημολογίες που σας ήθελαν υποστηρικτή της μιας ή της άλλης υποψηφιότητας. Θα δώσει τελικά χρίσματα η Ν.Δ.;
Καταρχήν να πω ότι η Ν.Δ. δίνει τον πρώτο λόγο στις τοπικές κοινωνίες. Οι διαδικασίες για την υποστήριξη προσώπων και συνδυασμών θα καθοριστούν από τη Ν.Δ. Αυτές θα ακολουθήσω και αυτές τις επιλογές θα υποστηρίξω. Θέλω να είμαι απόλυτα σαφής σ' αυτό.
Ως προς τη φημολογία. Είναι γεγονός πως το τελευταίο διάστημα αναπτύσσονται διάφορες συζητήσεις με αφορμή τις επικείμενες δημοτικές εκλογές στις οποίες πρωταγωνιστεί η "ονοματολογία".
Ως βουλευτής του νομού και κύρια ως υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Ν.Δ. οφείλω να τηρήσω στο έπακρο τις διαδικασίες του κόμματος και να μην παρεκκλίνω από αυτές στο ελάχιστο. Αυτό είπα και στη δήλωσή μου. Και το επαναλαμβάνω για να το ξέρουν όλοι οι πολίτες. Η αναφορά στο πρόσωπό μου ως "υποστηρικτή" οποιασδήποτε υποψηφιότητας στην Πιερία σ' αυτή τη φάση θεωρώ πως είναι υποβολιμαία.
-Πως είδατε τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ και πως απαντάτε σε όσους επιχειρούν να σας "χρεώσουν" ανάμιξη καθ' οιονδήποτε τρόπο;
Κοιτάξτε, ως ένα βαθμό θεωρώ φυσιολογικό να επικεντρώνεται η κριτική στο πρόσωπό μου, αφού είμαι ο μοναδικός βουλευτής της Ν.Δ. στο νομό. Είναι επίσης γεγονός πως οι πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές στη Ν.Δ. για την ανάδειξη προέδρου, δημιούργησαν "πικρίες" και "αντιπαλότητες" που τις θεωρώ άνευ ουσίας. Απόρροια αυτών των πικριών θεωρώ πως ήταν και η όποια προσπάθεια έγινε στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στην ΟΝΝΕΔ να μου "χρεώσουν" ανάμιξη με στόχο να προσποριστούν το όποιο αποτέλεσμα ως "προσωπική νίκη". Εγώ νιώθω πως νίκησε η Νεολαία του κόμματος. Νίκησαν οι νέοι της παράταξης τους όποιους και συγχαίρω με την ευκαιρία για την άψογη διαδικασία στην Πιερία.
Όσοι βλέπουν ακόμη "νικητές και ηττημένους" μέσα στην ίδια παράταξη, μάλλον έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους. Δεν θα τους ακολουθήσω.