Σάββατο 17 Απριλίου 2010

ΑΠΑΝΤΕΣ ΑΘΩΟΙ..!!! www,eptanews.gr



BASIKO_1
Αθωωτική ήταν η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης για τους κατηγορουμένους στη «Δίκη της πετούνιας», η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι. Με την απόφασή του το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, έβαλε «ταφόπλακα» στην προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών και των εφημερίδων του νομού.

Κατηγορούμενοι ήταν οι εκδότες τριών ημερησίων εφημερίδων της Πιερίας και ο διευθυντής της μίας, για «εξύβριση δια του τύπου κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή», επειδή δημοσίευσαν στα τέλη Ιουλίου του 2009 επιστολή μέλους της Εθελοντικής Δράσης Πιερίας την οποία έκριναν ο δήμαρχος Κατερίνης και οι αντιδήμαρχοι ότι ήταν συκοφαντική προς το πρόσωπό τους.
Η ακροαματική διαδικασία, κράτησε περισσότερο από τρεις ώρες και κατέθεσαν ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, οι αντιδήμαρχοι Ζήνωνας Σατραζέμης, Βικτωρία Παπατολίκα, Γιώργος Χατζηκώστας, Γιώργος Ίτσιος και Θανάσης Λιακόπουλος. Επίσης κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βαλάντης Θεοδώρου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιλτιάδης Σπυριδόπουλος.
Από την πλευρά των μηνυθέντων κατέθεσε η δημοτική σύμβουλος Άννα Αθανασάκη, ο πρώην υφυπουργός Παντελής Τσερτικίδης και ο δημοσιογράφος και γραμματέας της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου Γιώργος Κουκουλιάτας.