Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Απεργια

Λουκέτο την Τετάρτη για δεύτερη ημέρα στο δημόσιο λόγω της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ.  Την Τετάρτη και η γενική 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ που σε συντονισμό με την απόφαση της ΑΔΕΔΥ μετατρέπεται σε πανεργατική. Το απεργιακό συλλαλητήριο στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίο του Αρεως στις 11 το πρωί. Η κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στην Ομόνοια στις 11 το πρωί.

Μόνο τα υπερεπείγοντα περιστατικά στο ΕΚΑΒ, καθώς απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα τρένα του ΟΣΕ και τον Προαστιακό. Λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός και μετρό θα κυκλοφορήσουν μόνο από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Αντιθέτως, τις ίδις ώρες  δεν θα κυκλοφορούν τα ταξί. Στάση εργασίας και στον ΟΑΣΘ  ( Θεσσαλονίκη) από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.30 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία.  Κλειστός από τα μεσάνυχτα της Τρίτης και για 24 ώρες ο ελληνικός εναέριος χώρος, λόγω της συμμετοχής στην απεργία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας

Στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 5 Μαΐου θα συμμετάσχει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. 

Την ίδια μέρα με βάση τις αποφάσεις της ΓΕΣΕΒΕ και της ΕΣΕΕ θα παραμείνουν κλειστά τα μαγαζιά από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Κατά 36% μειώθηκε η οικοδομική δραστηριότητα τον Απρίλιο έναντι του 2009 και κατά 54% έναντι του 2008, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το ΤΕΕ το οποίο καλεί όλους τους μηχανικούς να συμμετάσχουν στην απεργία της Τετάρτης.

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 ως τις 2 το μεσημέρι πραγματοποιούν και οι υπάλληλοι της Βουλής, συμμετέχοντας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και «εμποδίζοντας, κατά τον τρόπο αυτό, την κατάθεση του αντεργατικού νομοσχεδίου».

Την Τετάρτη 5 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία στα Μέσα Ενημέρωσης από τις 6 το πρωί της Τετάρτης ως τις 6 το πρωί της Πέμπτης με βάση την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών αλλά και των συνεργαζόμενων ενώσεων στο χώρο του Τύπου. Απεργούν επίσης και οι τεχνικοί της ΕΤΕΡ, των τεχνικών του ραδιοφώνου.