Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΜΗ...ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Ανάχωμα στο κύμα παραιτήσεων στο Δημόσιο επιχειρεί να βάλει του υπουργείο Εργασίας με νομοθετική ρύθμιση στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο, βάσει της οποίας θα επιτρέπεται η ανάκληση της παραίτησης.
Για όσους φοβήθηκαν τις φήμες και οδηγήθηκαν σε παραιτήσεις, με ρύθμιση στο νόμο που κατατίθεται στη Βουλή επιτρέπουμε την ανάκληση της παραίτησης με τη ρητή διατύπωση ότι διατηρούν όσα συνταξιοδοτικά δικαιώματα έχουν κατοχυρώσει μέχρι τη συνταξιοδότησή τους με τους σημερινούς όρους, ανέφερε ο κ. Λοβέρδος σε συνέντευξη Τύπου.
Επίσης, ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε την αύξηση του ποσοστού απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα από 2% σε 4% (μηνιαίως).
Όσον αφορά το ύψος της αποζημίωσης, τη μέθοδο και τον τρόπο καταβολής τους, αυτά θα ρυθμιστούν με Προεδρικό Διάταγμα μετά από πρόταση των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας. Σκέψη του υπουργείου είναι να μη διαφοροποιηθεί το ύψος της αποζημίωσης, αλλά να καταβληθεί μέσα σε ένα εξάμηνο χωρίς προκαταβολή.
Σχετικά με τον κατώτατο μισθό, ο υπουργός διευκρίνισε πως υπάρχει πρόβλεψη μαθητείας ενός έτους με μικρότερη αμοιβή που θα καλύπτει ο ΟΑΕΔ
Τέλος, ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα κατάργησης των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Οποιος νομίζει ότι η συλλογική διαπραγματευση μπορεί να καταργηθεί με νόμο, αγνοεί το γεγονός ότι προστατεύεται από τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, επεσήμανε.