Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Περισσότερα από 150 καταστήματα προχώρησαν σε προσφορές


Μεγάλη ανταπόκριση βρήκε η πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης να προτρέψει τα καταστήματα να προχωρήσουν σε προσφορές στα προϊόντα τους, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά.




Οι προσφορές έγιναν στο πλαίσιο των προσπαθειών για την τόνωση της αγοράς όπου οι επιχειρήσεις με ένα απλό τηλέφωνο ενημέρωναν τον Εμπορικό Σύλλογο ότι θα προχωρούσαν σε προσφορές, ουσιαστικά σε προεκπτώσεις καθώς οι επίσημη έναρξη των εκπτώσεων ξεκινά στις 15 Ιουλίου.



Έτσι περίπου 90 επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης ενημέρωσαν το σύλλογο ότι προχώρησαν σε προσφορές ενώ στο σύνολο τους εκτιμάται ότι είναι περισσότερες από 150 επιχειρήσεις, υπολογίζοντας και αυτές που δεν ενημέρωσαν τον εμπορικό σύλλογο.



Ωστόσο παρά τις προσπάθειες από πλευράς εμπόρων οι καταναλωτές εξακολουθούν να μην αγοράζουν, όπως είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κώστας Ρέχας με τη μεγαλύτερη ύφεση να διαπιστώνεται στο τομέα της ένδυσης και αμέσως μετά της υπόδηση.



Ακόμη και στα είδη δώρων οι προσφορές δεν βοήθησαν αφού ο κόσμος δεν πείστηκε για να αγοράσει, και οι καταστηματάρχες αναμένουν τώρα την περίοδο των εκπτώσεων για να κινηθεί η αγορά.