Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΙΛΤΙΔΗ

Στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου κατέθεσε ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Κιλτίδης.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Κιλτίδης υυποστήριξε πως ούτε ζήτησε, ούτε θα μπορούσε, όπως είπε, να ζητήσει τη γνωμοδότηση με την οποία το κοινόχρηστο δάσος της Ουρανούπολης θεωρήθηκε διοικητικά ως δασική έκταση.
Δήλωσε επίσης άγνοια για το γεγονός ότι ο Αλέξανδρος Κοντός, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εκείνη την εποχή, είχε λάβει γνώση της διακίνησης της παράνομης γνωμοδότηση.
Παράλληλα, ο κ. Κιλτίδης ανέφερε πως δέχθηκε να προσυπογράψει την παράνομη γνωμοδότηση (που ζητήθηκε από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου του, κατόπιν αιτήματος της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης και εισήγηση του νομικού συμβούλου του υπουργείου, Χρ. Μπότσιου), καθώς αυτή είχε ζητηθεί από «υπερκείμενη αρχή» - και σε κάθε περίπτωση, η ρητή αναγνώριση του κοινόχρηστου δάσους ως δασικής έκτασης, δεν θα ήταν δυνατόν να επιφυλάσσει χειρότερη αντιμετώπιση για την περιοχή, από εκείνην που επεφύλαξε μέχρι σήμερα το ελληνικό κράτος.