Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Η φλόγα της «αγάπης» αρχές Σεπτεμβρίου στην Κατερίνη με πλήθος εκδηλώσεων



     Η φλόγα της «αγάπης» αρχές Σεπτεμβρίου στην Κατερίνη με πλήθος εκδηλώσεων

    Η Πιερία  στην 8η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων                    
                           Εθελοντών Αιμοδοτών

Ενημερωτική συνάντηση για την 8η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών πραγματοποίησαν την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010 ο αντινομάρχης Πιερίας, Δημήτρης Χριστογιάννης με τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Πιερίας  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας.
          Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η συμμετοχή της Πιερίας στην λαμπαδηδρομία που  διοργανώνει για 8η χρονιά η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.
          Στη συνάντηση ορίστηκε οργανωτική επιτροπή υπό την προεδρία του αντινομάρχη, Δημήτρη Χριστογιάννη, η οποία θα διαμορφώσει τόσο το  πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πλαισιώσουν την άφιξη της λαμπαδηδρομίας στην Κατερίνη στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου όσο  και τη διαδρομή της λαμπαδηδρομίας στην Κατερίνη  υπό τη διοργάνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας και με την αρωγή των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών της Πιερίας.
          Με σημείο εκκίνησης την Αθήνα στις 7 Αυγούστου, η φλόγα της «αγάπης» θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα μεταλαμπαδεύοντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, ως ένα μήνυμα αλληλεγγύης και μια πράξη βαθιάς κοινωνικής ευθύνης. Η πορεία της λαμπαδηδρομίας θα καταλήξει στις 17 Σεπτεμβρίου 2010  στα Σέρβια της  Κοζάνης, όπου και θα διεξαχθεί  η 24η Αμφικτιονία Συλλόγων και Φορέων της  Εθελοντικής Αιμοδοσίας.
          Όπως τόνισε ο κ. Χριστογιάννης, το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας πρέπει να μας «αγγίξει» όλους,  καθώς αποτελεί την  κορυφαία μορφή εθελοντισμού και την καταξίωση της ανιδιοτέλειας. Ειδικά για τα παιδιά,  επεσήμανε,  μπορεί να μεταδώσει μηνύματα αλτρουισμού, γι’ αυτό και θα υπάρξουν προσπάθειες προσέλκυσης ατόμων  νεαρής ηλικίας μέσα  από συγκεκριμένες ενέργειες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την  άφιξης της φλόγας στην Κατερίνη.
          Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ν.Πιερίας, εξέφρασαν  την ανάγκη προβολής  της λαμπαδηδρομίας στην Πιερία  και διοργάνωσης εκδηλώσεων που  θα αποτελέσουν πόλο έλξης για το κοινό προκειμένου να ενημερωθεί  για τη σημασία της δωρεάς αίματος και  να αυξηθεί ο αριθμός των αιμοδοτών.