Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Νικομηδείας

Θ.Λιακόπουλος: «Προχωρούμε με συστηματική δουλειά για να έχουμε μια πόλη ανθρώπινη»






Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην πλατεία Νικομηδείας, και απομένει η τοποθέτηση δένδρων, και φωτιστικών. Επρόκειτο για μελέτη του 2005, η οποία έπειτα από αιτήματα των δημοτών επανεξετάστηκε, προκειμένου η ανάπλαση της πλατείας να γίνει με περισσότερο πράσινο και υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.
Σύντομα, όπως είπε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Λιακόπουλος θα ολοκληρωθούν κάποιες εργασίες που απέμειναν, όπως η τοποθέτηση δένδρων, τα φωτιστικά, και τα παγκάκια.



Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
«Πρόκειται για ένα έργο που στην τελική του μορφή δείχνει την βούληση της διοίκησης και του δημάρχου Σάββα Χιονίδη, για μια πόλη ανθρώπινη, μια πόλη να ζεις.
 Είναι ένα έργο που η διοίκηση του δήμου μετά από αιτήματα των δημοτών και διάλογο με τους κατοίκους της περιοχής, προέβη στην επανεξέταση του αρχικού σχεδίου κατασκευής της πλατείας Νικομηδείας και κατέληξε στην τελική σημερινή μορφή του,. Στόχος να υπάρξει μια πλατεία με περισσότερο πράσινο, πιο ανθρώπινη, με ελάχιστα τσιμέντα και πιστοί στη δέσμευση μας για τη χρησιμοποίηση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον. Με γνώμονα λοιπόν τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συνδημοτών μας, ολοκληρώθηκε αυτό το έργο που δείχνει τη φιλοσοφία αυτής της διοίκησης». Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ.Λιακόπουλος, «προχωρούμε με συστηματική δουλειά σε όλη την πόλη για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε μια πόλη για να ζεις».