Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010

Ναι, θα είμαστε μια χαρά, θα τρώμε αρχαίο πνεύμα αθάνατο και θα λύσουμε τα εργασιακά με καθαρόαιμη ελληνική παράδοση.

Ρατσισμός είναι να θεωρούμε κάποια άλλη ομάδα ανθρώπων ως κατώτερη ή ακόμη και άξια περιφρόνησης, λόγω της φυλετικής ή εθνικής τους καταγωγής. Αιτία του ρατσισμού είναι συνήθως ένα μίγμα υπεροψίας και φόβου. Δηλαδή, από τη μια πλευρά αισθανόμαστε ότι η δική μας φυλή είναι ανώτερη - πιο καλλιεργημένη, πιο έξυπνη, πιο πολιτισμένη κτλ. - ενώ από την άλλη αισθανόμαστε ότι η άλλη φυλή με κάποιο τρόπο μας απειλεί: Είτε στρατιωτικά, είτε πολιτιστικά, είτε ακόμη και στο επίπεδο εξεύρεσης εργασίας. Το αποτέλεσμα, μέσα μας, είναι να βλέπουμε μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων με εχθρότητα και προκατάληψη. Ο ρατσισμός ενέχει πάντοτε το στοιχείο της διαστρεβλωμένης όρασης. Στους μεν εαυτούς μας, βλέπουμε μόνο καλά, μόνο αρετές, μόνο μεγαλείο. Αν κατά σύμπτωση προσέξουμε κάποιο ελάττωμα, εύκολα το δικαιολογούμε. Στη δε αντίπαλη φυλή βλέπουμε μόνο πάθη, μόνο πονηριά, μόνο μικρότητα. Αν κατά σύμπτωση προσέξουμε κάποια καλοσύνη, εύκολα την ανάγουμε στην υστεροβουλία. Ο κάθε λαός βρίσκει τα δικά του προσχήματα όταν θέλει να στραφεί προς το ρατσισμό. Η ναζιστική Γερμανία είχε προφασιστεί τη γενετική καθαρότητα. Η Αγγλία της αποικιοκρατίας προφασίστηκε την πολιτιστική ανωτερότητα.


Εμείς εδώ στην Ελλάδα, όταν έχουμε κρούσματα ρατσισμού, συνήθως αναζητούμε πρόσχημα στην εθνική μας καταγωγή, στην ελληνικότητά μας και στην ένδοξη ιστορία μας. Είναι βέβαια αλήθεια ότι οι αρχαίοι πρόγονοί μας συνεισέφεραν πολλά στoν πανανθρώπινο πολιτισμό, ίσως και περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο λαό της εποχής εκείνης. Το έκαναν όμως αυτό καλλιεργώντας τη δημοκρατία και το σεβασμό προς τον κάθε άνθρωπο, προς το ανθρώπινο πρόσωπο αυτό καθ' εαυτό. Αν τώρα εμείς - εν ονόματι των αρχαίων - περιφρονούμε κάποιους εκ των συνανθρώπων μας, τότε το μόνο που κάνουμε είναι να φανερώνουμε ότι δεν είμαστε γνήσια τέκνα τους. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνούμε είναι ότι ο κάθε άνθρωπος, ανεξάρτητα από την παιδεία που έλαβε και από τον πολιτισμό στον οποίο ανατράφηκε, έχει μέσα του την ίδια φλόγα της ανθρώπινης φύσης που έχουμε κι εμείς: Έχει δηλαδή την ικανότητα να αγαπά, να δημιουργεί, να ζει σε κοινωνία, να σκέπτεται, να χαίρεται, να θαυμάζει. Ίσως σε κάποια εξωτερικά ιδιώματα ή σε κάποιες συνήθειες να διαφέρει από εμάς, αλλά αυτό θα έπρεπε να ξυπνούσε το ενδιαφέρον μας μάλλον - πώς να γνωριστούμε καλύτερα - παρά το φόβο, την κατάκριση, την περιφρόνηση. Η καλύτερη ισορροπία όταν είμαστε αντιμέτωποι με ανθρώπους από άλλες φυλές, είναι να διατηρούμε μια υγιή στάση φιλοξενίας, όπου αποδεχόμαστε τον άλλο γι' αυτό που είναι, ενώ ταυτόχρονα σεβόμαστε και τον εαυτό μας γι' αυτό που είναι και γι' αυτό που έχει. Αν προσέξουμε στον άλλο άνθρωπο, στην άλλη φυλή, κάποια ελαττώματα, ας θυμηθούμε ότι έχουμε και εμείς, αν όχι τα ίδια, τουλάχιστον άλλα εξ' ίσου σοβαρά ελαττώματα. Αν αντιληφθούμε κάποια προτερήματα, ας μην αφήσουμε τον εαυτό μας να τα διαστρεβλώσει με σκέψεις του τύπου "Μπορεί αυτοί να είναι ευγενικοί αλλά είναι κατά βάθος ψυχροί, ενώ εμείς που όλοι μέρα βριζόμαστε κατά βάθος έχουμε καλή καρδιά". Δηλαδή, αν προσπαθούσαμε λίγο περισσότερο, αν είχαμε την διάθεση να μάθουμε, δε θα μπορούσαμε εμείς να γίνουμε και ευγενικοί και να έχουμε καλή καρδιά; Ο πραγματικά μεγάλος άνθρωπος, ο πραγματικά μεγάλος λαός, είναι αυτός που ξέρει να μαθαίνει από τα προτερήματα των άλλων ενώ ταυτόχρονα διατηρεί αλώβητη τη δική του ταυτότητα.

Μία υπενθύμιση προς τους "υπερπατριώτες Ελληναράδες": "Τοσούτον δ' απολέλοιπεν η πόλις ημών περί τό φρονείν καί λέγειν τούς άλλους ανθρώπους, ώσθ' οι ταύτης μαθηταί τών άλλων διδάσκαλοι γεγόνασιν, καί τό τών Ελλήνων όνομα πεποίηκεν μηκέτι τού γένους, αλλά τής διανοίας δοκείν είναι, καί μάλλον Έλληνας καλείσθαι τούς τής παιδεύσεως τής ημετέρας ή τούς τής κοινής φύσεως μετέχοντας." - Ισοκράτης -

Ξύπνησαν τα φασιστοειδή και φωνάζουνε. Θυμήθηκαν ότι υπάρχει και το δημοψήφισμα.μήπως και ψαρέψουν κανένα ψήφο.Μέχρι τώρα που ψήφιζαν και θεσμοθετούσαν όλο αυτό το πλαίσιο με το οποίο ρημάζουν όποιο δημοκρατικό δικαίωμα έχει απομείνει και χρεωκόπησαν οικονομικά την Ελλάδα δε ρώτησαν ποτέ τον πολίτη τι γνώμη έχει.Ουστ υποκριτές. ο Έλληνας που θα ήθελα να γίνω, δεν είναι ξεροκέφαλος, δεν κομπάζει για την ανωτερότητα του, συμπαθεί τους γείτονες του, δεν είναι κομπλεξικός, είναι ευγενικός και δεν φοβάται να βλέπει διαφορετικούς ανθρώπους γύρω του. Πρέπει να επαναπροσδιοριστούμε σαν ώριμα όντα και να πετάξουμε από πάνω μας όσες δυσλειτουργικές για σήμερα πεποιθήσεις μας φόρτωσαν.οι γονείς μας και οι δασκαλοί μας. Με το δικό μας πια μυαλό..Ω ναι μπορούμε. Δεν είμαστε έρμαια της "εκπαίδευσης" που μας έδωσαν..Έχουμε έναν εγκέφαλο όλο δικό μας που απαλλάσσοντάς τον απο τα σκουπίδια.μπορεί να λειτουργήσει χωρίς γνωσιακά σφάλματα !!!!! Χωρίς μετανάστες αυτός ο τόπος τώρα θα ήταν ο τελευταίος τόπος της γης.. Η Ελλάδα αλλάζει δημογραφικά. Αν δεν σας αρέσει περάστε την υπόλοιπη ζωή σας γκρινιάζοντας παπαριές. Ζήτω η ανοιχτή, πολύχρωμη, πολυπολιτισμική Ελλάδα όπου Νιγηριανοί έχουν κρητικά επίθετα και Έλληνες ουκρανικά. Αυτή είναι μια ωραία Ελλάδα να ζεις. οι υπόλοιποι κάντε γκέτο στο Άγιο Όρος !

Σε κάτι τέτοιους σας εσάς οφείλουμε την ανακάλυψη μεγάλων επιστημονικών θεωριών, ορθά αποδεκτών, όπως το πας μη έλλην βάρβαρος, δισβάρβαρος και τρισβάρβαρος και το Η λύση για το σκοπιανό είναι μία: σύνορα κοινά με την Ιρλανδία. Η Μακεδονία είναι ελληνική, όλος ο κόσμος είναι ελληνικός. Έλληνες πείτε όχι και εξοντώστε αυτή τη βρομερή μειονότητα των 6.000.000.000 που θέλει να μας πάρει τον πλανήτη μας . Προτείνω να απελαθούνε όλοι οι μετανάστες απο την Ελλάδα και να απελαθούν και όλοι οι Έλληνες απο χώρες του εξωτερικού. Να γίνουμε καμιά 20.000.000 στριμωγμένοι, πεινασμένοι και άνεργοι Έλληνες και τότε να δούμε τι καλά φυντάνια είμαστε κι εμείς. Ναι, θα είμαστε μια χαρά, θα τρώμε αρχαίο πνεύμα αθάνατο και θα λύσουμε τα εργασιακά με καθαρόαιμη ελληνική παράδοση.Τριανταφυλλίδης Παναγιώτης - συγγραφέας