Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο «Κατασκευή νέας δεξαμενής ύδρευσης στη θέση Σβορώνος»

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο
«Κατασκευή νέας δεξαμενής ύδρευσης στη θέση Σβορώνος»

Το έργο διαχείρισης και διανομής πόσιμου νερού ««Κατασκευή νέας δεξαμενής ύδρευσης στη θέση Σβορώνος», εντάχθηκε στο ΠΕΠ Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ), έπειτα από την υπογραφή των σχετικής απόφασης από τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή.

Όπως τόνισε η κ. Λιονή, «οι εντάξεις έργων που αφορούν στη διαχείριση και διανομή πόσιμου νερού στην Κεντρική Μακεδονία είναι πολύ σημαντικές στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει τόσο η Πολιτεία, όσο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση για να βελτιωθεί η ποιότητα του πόσιμου νερού που διατίθεται σε κατοίκους και επισκέπτες των επτά νομών, αλλά και για να αποκτήσουν όλες οι περιοχές επάρκεια. Οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς ανταποκρίθηκαν στη σχετική ανοιχτή πρόσκληση και υπέβαλαν σειρά προτάσεων για τη χρηματοδότηση έργων από το ΠΕΠ Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013, με αποτέλεσμα να εντάσσονται διαρκώς έργα, τα οποία είναι σημαντικά για την καθημερινότητα των πολιτών, για τη δημόσια υγεία και για την προστασία του νερού, που όλοι γνωρίζουν πόσο πολύτιμο είναι. Στο τέλος της Τέταρτης Προγραμματικής Περιόδου πιστεύουμε πως τα ολοκληρωμένα αυτά έργα θα έχουν διαμορφώσει καλύτερες συνθήκες υδροδότησης σε σχεδόν το σύνολο της Κεντρικής Μακεδονίας. Προτεραιότητα έχει δοθεί στην αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων ποιότητας και επάρκειας του νερού σε συγκεκριμένες περιοχές, ώστε επιτέλους να αποκτήσουν καθαρό πόσιμο νερό και να το διαθέσουν ορθολογικά, με περιορισμό των διαρροών και απωλειών σε χιλιάδες κατοίκους. Το σύνολο των έργων συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης».


Το έργο


Η πρόταση της Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης «Κατασκευή νέας δεξαμενής ύδρευσης στη θέση Σβορώνος» με προϋπολογισμό 2.583.000 ευρώ περιλαμβάνει την κατασκευή δεύτερης δεξαμενής ύδρευσης δύο θαλάμων από οπλισμένο σκυρόδεμα C20/25 συνολικού όγκου 6.000 κ.μ. στη θέση Σβορώνο, απέναντι από την υπάρχουσα δεξαμενή ύδρευσης.