Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Θανάσης Παπαγεωργίου: Γιατί δεν λειτουργεί ο ανακατασκευασθείς Σιδηροδρομικός Σταθμός Κατερίνης;

Ερώτηση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας Θ. Παπαγεωργίου προς τους αρμόδιους, υπουργό και υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ποιος ο λόγος καθυστέρησης λειτουργίας του έργου που έγινε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης και πότε προβλέπεται να λειτουργήσουν οι νέες γραμμές, οι νέες αποβάθρες και η υπόγεια διάβαση ώστε να εξυπηρετούνται σωστά και με ασφάλεια οι επιβάτες, ερωτά ο κ. Παπαγεωργίου τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτριο Ρέππα, καθώς και τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Νίκο Σηφουνάκη.
Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαγεωργίου οι εργασίες στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης, τις αποβάθρες και τον περιβάλλοντα χώρο, έχουν ολοκληρωθεί από το τέλος του 2009. Σήμερα αν και έχουν περάσει 8 μήνες καμιά από τις ανακατασκευασθείσες αποβάθρες δεν δόθηκε σε λειτουργία με αποτέλεσμα ένα σημαντικό έργο να παραμένει ανενεργό. Παράλληλα οι επιβάτες για την αποβίβαση και επιβίβαση υποχρεώνονται ακόμη και σήμερα να μεταβαίνουν στην προσωρινή μεταλλική αποβάθρα μακριά από το Σιδηροδρομικό Σταθμό μέσω πρόχειρων μεταλλικών γεφυρών που κατασκευάστηκαν πάνω στις ανακατασκευασθείσες αποβάθρες.

Η ταλαιπωρία των επιβατών όσο διαρκούσαν τα έργα ήταν εύλογη και κατανοητή. Σήμερα όμως που βλέπουν πως το έργο έχει ολοκληρωθεί και δεν χρησιμοποιείται ενώ οι ίδιοι ταλαιπωρούνται με την προσωρινή και ανασφαλή λύση μετάβασης στο χώρο επιβίβασης, δικαιολογημένα αγανακτούν και εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους.

Τέλος ο κ. Παπαγεωργίου ζητά να ενημερωθεί γιατί παραμένει ανενεργό και πότε θα δοθεί σε χρήση, ένα τόσο σημαντικό και με μεγάλο κόστος έργο, το οποίο μπορεί να αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του πολύπαθου ΟΣΕ προς το επιβατικό κοινό και τους πολίτες της Πιερίας.