Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ποιοι εκλέγονται στο νέο ΔΣ της Συνεταιριστικής


Με νέα πρόσωπα και χωρίς εκπλήξεις όσον αφορά τα παλαιότερα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας.

Χωρίς προβλήματα και με ικανοποιητική συμμετοχή έγιναν χθες οι εκλογές στη Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας, όπου 16 υποψήφιοι, διεκδίκησαν 9 θέσεις στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Μεγάλος νικητής, εκτός από τη συμμετοχή η οποία άγγιξε το 50% και ο απερχόμενος πρόεδρος Νίκος Μηλιώτης, ο οποίος έλαβε τις μισές και περισσότερες ψήφους, από όσους προσήλθαν στις κάλπες.







Οι τρεις κάλπες άνοιξαν το πρωί και έκλεισαν στις 8:30 το απόγευμα, ενώ η καταμέτρηση των σταυρών ολοκληρώθηκε με την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων λίγο μετά τις 12 το βράδυ.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, από τα 3.274 φυσικά και νομικά πρόσωπα που είχαν δικαίωμα ψήφου, προσήλθαν στις κάλπες 1.587. Βρέθηκε 1 Λευκό ψηφοδέλτιο και κανένα άκυρο.

Πρώτος με 802 σταυρούς αναδείχθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Νίκος Μηλιώτης, με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο.

Το νέο διοικητικό Συμβούλιο, θα απαρτίζεται επίσης και από τους

Σαμαράς Δημήτριος του Γεωργίου 466

Πόδας Δημήτριος του Ευαγγέλου 455

Τζίκας Κωνσταντίνος του Ευαγγέλου 437

Τσιαλός Γεώργιος του Αριστείδη 358

Ζωγράφου Όλγα του Μενελάου 342

Καλαϊτζίδης Στέφανος του Αθανασίου 340

Ιωάννου Κωνσταντίνος του Πέτρου 332

Χατζηιωάννου Ιωάννης του Στυλιανού 306



Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι:



Μπατάλας Παύλος 296

Φαρδέλλας Αναστάσιος του Γεωργίου 274

Πωγωνίδης Κωνσταντίνος του Σάββα 259

Πάππας Νικόλαος του Κωνσταντίνου 248

Βασιλειάδης Γεώργιος του Μενελάου 178

Μελετλίδης Γεώργιος του Κωνσταντίνου 166

Καρύδης Παναγιώτης του Κωνσταντίνου 127



Παράλληλα με την εκλογή των μελών του διοικητικού συμβουλίου, έγινε και η ανάδειξη των δύο εκπροσώπων της Συνεταιριστικής Τράπεζας στην Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος.



Πρώτος, με 798 σταυρούς αναδείχθηκε ο Νίκος Μηλιώτης και δεύτερος ο Δημήτρης Πόδας με 501.

Οι άλλοι δύο υποψήφιοι, έλαβαν 398 ψήφους ο κ. Σαμαράς και 395 ο κ. Τσιαλός.



Το νέο διοικητικό συμβούλιο, αναλαμβάνει τα ηνία της Τράπεζας σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για το τραπεζικό σύστημα, αλλά και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νομού οι οποίες αποτελούν ουσιαστικά τη ραχοκοκαλιά της. Το πρώτο στοίχημα, όπως είχε δηλώσει ο κ. Μηλιώτης είναι να συνεχίσει η Τράπεζα να έχει την εμπιστοσύνη των μελών, κάτι που από ότι έδειξε η προσέλευση το πέτυχε. Από δω και πέρα, το μεγάλο στοίχημα είναι η ανεύρεση των ενδεδειγμένων λύσεων για την στήριξη των πελατών της και γενικότερα τη στήριξη της Πιερικής Οικονομίας.



Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε σώμα τις επόμενες μέρες, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν θα διεκδικήσει και πάλι την προεδρία ο απερχόμενος πρόεδρος, αφού όπως δήλωσε προσφάτως στην ΕΠΤΑ, η απόφασή του εξαρτάται και από τις εξελίξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πάντως δεν είναι απίθανο μετά από αρκετά χρόνια να υπάρξει αλλαγή στην κεφαλή του διοικητικού συμβουλίου.