Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΑΔΥΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ....

Ήταν μια μοναδική βραδιά, αυτή της Παρασκευής 27 του Αυγούστου στο Δίον.




Πιθανόν η ιερότητα και η μαγεία του χώρου, ίσως το ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι που φώτιζε μ' ένα περίεργο φως το αίθριο του Κέντρου Μεσογειακών Ψηφιδωτών μαζί με τα εμπνευσμένα ποιητικά ακούσματα των δικών μας σύγχρονων ποιητών και δημιουργών έφεραν πίσω κάτι από εκείνες τις βραδιές στα "εν Δίω Ολύμπια", του 5ου αιώνα π.Χ., με τους αρχαίους ποιητές και φιλόσοφους της εποχής εκείνης.



Επιπλέον οι οικοδεσπότες του Δίου μερίμνησαν με τη γνωστή τους επιμέλεια και εμπειρία για την άψογη φιλοξενία των επισκεπτών για να γίνει η ατμόσφαιρα τόσο ειδυλλιακή και μαγευτική ώστε να θυμίζει κάτι από εκείνες τις γιορταστικές νύχτες στην έπαυλη του Διονύσου.



Συγχαρητήρια στους ποιητές μας:

Eλένη Ζαραμητροπούλου,
 Κώστα Ζούνζουρα,
 Αντώνη Κάλφα,
Θάνο Κόσσυβα,
 Θεοχάρη Μπικηρόπουλο,
Αργύρη Ολοκτσίδη,
 Ευγένιο Ολύμπιο,
 Μάγδα Παπαδημητρίου,
 Μίνα Παπανικολάου,
 Μαίρη Σαρρή - Φωτοπούλου
 και Γιάννη Σιδηρόπουλο.

Τους ερμηνευτές Μαρία Στάθη, Φιλιώ Φωτίου, Ιβάν Ναβροζίδη και στους μουσικούς Διονύση Κουτουζίδη, Γιώργο Ζαϊμη και Ιβάν Ναβροζίδη, κυρίως όμως στον Μπάμπη Ναβροζίδη που μελοποίησε τα ποιήματα και είχε την κύρια ευθύνη και επιμέλεια του προγράμματος.



Πολλές ευχαριστίες βέβαια στους οικοδεσπότες, το Δήμαρχο Δίου κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο και όλη τη δημοτική αρχή. Να μη λησμονήσουμε βέβαια και το χορηγό της εκδήλωσης, τη ΔΗΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ του κ. Κώστα Ζησόπουλου.



Τέτοιες βραδιές να επαναλαμβάνονται συχνότερα, με πρωταγωνιστές τους δικούς μας δημιουργούς των γραμμάτων και των τεχνών. Η Πιερία κρύβει στα σπλάχνα της απίστευτες πνευματικές και πολιτιστικές δυνάμεις. Ας δώσουμε τη δυνατότητα να βγουν στην επιφάνεια. Εκεί στο Δίον μάλλον το έχουν αντιληφθεί και το προσπαθούν με ιδιαίτερη επιτυχία.
ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ