Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Δικαιώθηκαν για τα STAGE

Ανακούφιση προκαλεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που ελήφθη το πρωί της Παρασκευής, βάσει της οποίας ανοίγει ο δρόμος για μονιμοποίηση χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούνταν χρόνια σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς με stage.




Με την απόφαση υποχρεώνεται το υπουργείο Εργασίας να διατηρήσει στις υπηρεσίες του εργαζόμενους, οι οποίοι μέχρι πρόσφατα απασχολούνταν υπό το καθεστώς της λεγόμενης μαθητείας, ωστόσο κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για πολλά χρόνια,. Πρόκειται για ένα αίτημα που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τους συμβασιούχους, ενώ δεν ήταν λίγες οι πορείες διαμαρτυρίας που έλαβαν χώρα το χειμώνα.



Σε επίσημη ανακοίνωση του, το Πρωτοδικείο αναφέρει ότι η πρακτική αυτή του Ελληνικού Δημοσίου να στελεχώνει τις υπηρεσίες του και να καλύπτει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του, προσλαμβάνοντας τους εργαζομένους αυτούς μέσω του ΟΑΕΔ δεν σημαίνει ότι το ίδιο δεν είναι ο εργοδότης τους, αφού ο ΟΑΕΔ σε τελική ανάλυση απλώς μεσολαβεί στη σύναψη των συμβάσεων μαθητείας.