Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Πρόσωπο τα στοιχεία του οποίου έδωσε η Τράπεζα της Ελλάδας στην Εισαγγελία έπαιξε 1 εκ. ευρώ σε αγώνα και έφυγε με κέρδος 10 εκ.!

Αρχίζει από την ομάδα των αδιάφθορων της Εισαγγελίας το ξήλωμα της υπόθεσης με τους στημένους αγώνες ποδοσφαίρου και το παράνομο στοίχημα, καθώς οι εισαγγελείς έχουν στη διάθεσή τους, εκτός από 20 λογαριασμούς προέδρων ποδοσφαιρικών ομάδων τους οποίους ελέγχουν και πρόσωπα που στοιχημάτησαν ύποπτα μεγάλα ποσά πολλές φορές στους ίδιους αγώνες με αποτέλεσμα να εισπράξουν εκατομμύρια.
Η εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση έχει στη διάθεσή της τα στοιχεία τωβν λογαριασμών των προσώπων που αναφέρονται στη λίστα της UEFA, ενώ προτίθεται με αίτημα στην ΕΠΟ και χωρίς να χρειαστεί να ενεργοποιήσει τη χρονοβόρα διαδικασία αιτήματος δικαστικής συνδρομής, να καλέσει ως μάρτυρα τον πρώην επικεφαλής της ΟΥΕΦΑ Πίτερ Λιμάχερ.
Η υπόθεση έχει διαχωριστεί από την Εισαγγελέα σε τέσσερα σκέλη ώστε να διευκολυνθεί η έρευνα της.
Το πρώτο σκέλος αφορά την διερεύνηση για στημένους αγώνες όπως περιλαμβάνονται στην λίστα της ΟΥΕΦΑ.
Το δεύτερο σχετίζεται με την υπόθεση των μεσαζόντων και ερευνώνται τα πρόσωπα που παρείχαν πληροφορίες για εκ των προτέρων κανονισμένα αποτελέσματα σε ματς, με ύποπτους μάνατζερ και συνδέσμους.
Το τρίτο σκέλος αφορά παίκτες που στοιχημάτισαν ιδιαιτέρως στοχευμένα, σε πρακτορεία στους επίμαχους αγώνες. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα παίκτη που φαίνεται να έχει ποντάρει επτά φορές την ίδια μέρα στον ίδιο αγώνα από 6.000 ευρώ την φορά και βεβαίως εισέπραξε αστρονομικά κέρδη.
Τέταρτο σκέλος της υπόθεσης είναι το παράνομο στοίχημα μέσω διαδικτύου για το οποίο η Εισαγγελέας έχει στην διάθεση της λίστα της Τράπεζας της Ελλάδος με 948 φυσικά πρόσωπα που φαίνεται να έγιναν πλούσιοι με τα πονταρίσματα που έκαναν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα στο σκέλος αυτό είναι συγκεκριμένο πρόσωπο που έπαιξε ένα  εκατομμύριο ευρώ σε συγκεκριμένο αγώνα και μετά από μιάμιση ώρα κέρδισε 10 εκ. ευρώ.
Στο πλαίσιο της έρευνας της, η Εισαγγελική λειτουργός έχει ζητήσει από την ΕΠΟ και την Σούπερ Λίγκα όλα τα στοιχεία των ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν στους υπό διερεύνηση αγώνες.