Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2010

Με τα εγκαίνια της έκθεσης Εκκλησιαστικών Χειροποίητων Σταυρών Αιθιοπίας συνεχίζονται το Σάββατο 27 Νοεμβρίου και ώρα 19:30 στην Ιερά Μητρόπολη, οι εκδηλώσεις που συνθέτουν το πολιτιστικό σκηνικό των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ 2010». Επιπλέον, το πρόγραμμα της Κυριακής 28 Νοεμβρίου περιλαμβάνει μουσικοθεατρικά δρώμενα. Αναλυτικότερα:


ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Ειδικότερα το Σάββατο, το κοινό των «Αικατερινείων» θα μπορεί να θαυμάσει από κοντά την συλλογή του Χρ. Γιαννουλάκη, η οποία αποτελείται από 240 Αιθιοπικούς Σταυρούς διαφόρων κατηγοριών. Χαρακτηριστικό τους γνώρισμα ότι είναι όλοι πρωτότυποι, μοναδικοί και σπάνιοι, διαφόρων μεγεθών και παλαιότητας. Την οργάνωση – επιμέλεια της έκθεσης έχει η Μαρία Σκλιοπίδου(GALLERY XΡΥΣΑ).Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 Δεκεμβρίου και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται : Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 20:30.



ΑΙΣΩΠΕΙΟΙ ΜΥΘΟΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΕΥΚΑΡΠΙΔΗ
Την Κυριακή στις 11:00 το πρωί στον κινηματογράφο Ευκαρπίδη θα γίνει διάλεξη και θεατρικό δρώμενο από συντελεστές του Εργαστηρίου Ποντιακής Διαλέκτου της Ένωσης Ποντίων Πιερίας. Στα πλαίσιο αυτό, θα παρουσιαστούν στην Ποντιακή Διάλεκτο δύο παραμύθια σε κινούμενο σχέδιο από Αισώπειους μύθους.



ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Τέλος, το απόγευμα(19:30)της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με θέμα «Προσφυγικά Παραδοσιακά Τραγούδια» στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης. Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «Παναγία Σουμελά», ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας, ο Σύλλογος Θρακών Κατερίνης και Ν. Πιερίας