Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΟΔΕ...

Αποτίμηση των αποτελεσμάτων, σε επίπεδο νομού και Περιφέρειας, έκανε η ΝΟΔΕ Πιερίας, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.



Από τη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, απουσίαζαν πολλοί εκ των πρωταγωνιστών (άλλοι δικαιολογημένα και άλλοι αδικαιολόγητα) και σύμφωνα με πληροφορίες, ειπώθηκαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.


Για το αποτέλεσμα στο Δήμο Κατερίνης, τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού και για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπήρξε απόλυτη ικανοποίηση, αφού οι επιλογές του κόμματος αποδείχθηκε ότι είχαν τη στήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών.


Εκεί που βγήκαν τα «μαχαίρια» ήταν για το Δήμο Δίου-Ολύμπου. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο Κώστας Δημόπουλος, ο οποίος προφανώς ότι είχε να πει, το είπε τις προηγούμενες μέρες στα μέσα ενημέρωσης και ως εκ τούτου μάλλον θεώρησε περιττή την παρουσία του στα όργανα του κόμματος.


Σύμφωνα με πληροφορίες, με τα όσα υποστήριξε στα μέσα ενημέρωσης ο Κώστας Δημόπουλος, συμφώνησε πλήρως εις εκ των πρώην βουλευτών του κόμματος, λέγοντας ότι «τα πράγματα έγιναν ακριβώς όπως τα είπε ο Κώστας» (δεν στηρίχθηκε από το νομάρχη και τον μοναδικό βουλευτή του κόμματος, παρά μόνο από τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο).


Πάντως η τοποθέτηση του πρώην βουλευτή (πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες) δεν έμεινε αναπάντητη. Στέλεχος του κόμματος από τη νότια Πιερία, φρόντισε να θυμίσει ότι η Νέα Δημοκρατία όλο το καλοκαίρι «ταλαιπώρησε» τους οπαδούς της, αφού μια έλεγε στηρίζει Τσιφοδήμο και την άλλη Δημόπουλο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα στελέχη της να συστρατευθούν (και να εκλεγούν) με τον Γιώργο Παπαθανασίου.
Το ίδιο στέλεχος, απέδωσε την ήττα και σε έναν ακόμη λόγο, ξαφνιάζοντας τους παρευρισκόμενους. «Ο συγκεκριμένος υποψήφιος, στηρίχθηκε από έναν πρώην βουλευτή που δεν τον θέλουν στο νότο, οπότε φυσιολογικά υπέστη ήττα και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος», είπε, αφήνοντας άφωνους όλους!


Το γεγονός είναι, ότι η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας ήταν ατυχέστατη για την περιοχή, αφού όπως αποδείχθηκε ο συγκεκριμένος υποψήφιος, όχι μόνο δεν στηρίχθηκε από τους συνδημότες του, αλλά ούτε και από σημαντικά στελέχη του συνδυασμού του, τα οποία μόλις μετά τον α’ γύρο τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας του Παπαθανασίου, στάση που εκτός από την ήττα, έφερε και γέλιο στο πικραμένο χειλάκι των Πιεριέων.

ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ