Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

«Όχι» στις πρόωρες εκλογές είπε ο πρωθύπουργός

«Όχι» στις πρόωρες εκλογές είπε ο πρωθύπουργός Γιώργος Παπανδρέου με δήλωσή του λίγο μετά την ανακοίνωση της πρώτης επίσημης πρόβλεψης για το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Νοεμβρίου.


«Από αύριο συνεχίζουμε τη δουλειά μας. Η αλλαγή δεν είναι εύκολη διαδικασία, αλλά για αυτή την αλλαγή μάς έφερε πριν από ένα χρόνο ο λαός στην εξουσία και σήμερα επιβεβαίωσε ότι αυτή την αλλαγή επιθυμεί», υπογράμμισε, δίνοντας οριστική απάντηση στο ερώτημα για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.
Χρειαζόμαστε ενότητα και εθνική αλληλεγγύη για να πετύχουμε τους στόχους μας. Περιθώρια υπαναχωρήσεων δεν υπάρχουν. Προχωράμε, δεν σταματάμε. Εύκολος δρόμος δεν υπάρχει. Δεν υπάρχουν και μαγικές συνταγές. Εδώ είμαστε να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Είναι ο μόνος δρόμος για να σώσουμε την πατρίδα, τόνισε ο Πρωθυπουργός.
Αναφερόμενος στον «Καλλικράτη» ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως η κυβέρνησή του έκανε το πρώτο βήμα της μεγαλύτερης αποκέντρωσης εξουσιών από την κεντρική στην τοπική εξουσία και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις ηγεσίες των δήμων και των περιφερειών. «Θα είμαστε κοντά τους, μαζί και με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση», συμπλήρωσε.