Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ανακαινήστηκε πλήρως το κτηνιατρείο του Αιγινίου


Ένα πλήρως ανακαινισμένο ιδιόκτητο κτίριο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας, που διαμορφώθηκε με εθελοντική εργασία των μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου Αιγινίου και Περιχώρων και θα στεγάσει εκ νέου τις περιφερειακές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής και της Διεύθυνσης Γεωργίας παρέδωσε την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010, στους εργαζόμενους ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου.

Πρόκειται για το παλαιό Κτηνιατρείο του Αιγινίου που για πολλά χρόνια είχε εγκαταλειφθεί και χάρη στο μεράκι και την προσωπική εργασία των Κυνηγών και στη συμπαράσταση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας και του Δήμου Αιγινίου, ο χώρος άλλαξε ριζικά και έγινε προσβάσιμος στους πολίτες της περιοχής.

Η χρηματοδότηση των υλικών για την ανακαίνιση έγινε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ενώ με ομόφωνη απόφασή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πιερίας παραχώρησε ένα μέρος της αποθήκης του κτιρίου στον Κυνηγετικό Σύλλογο, ώστε να στεγαστούν τα γραφεία του. Στη συνέχεια τα μέλη του Συλλόγου προχώρησαν εθελοντικά στην ανακατασκευή τόσο του κτιρίου όσο και του περιβάλλοντος χώρου, βάζοντας εθελοντική εργασία και διαμορφώνοντας και τους χώρους των υπηρεσιών.

Αναφερόμενος στην παρέμβαση που έγινε ο Νομάρχης Πιερίας τόνισε ότι για ακόμη μια φορά η περιουσία του δημοσίου προστατεύεται και με την ανακαίνιση και παράδοση του κτιρίου σε χρήση οι υπηρεσίες της Κτηνιατρικής και της Διεύθυνσης Γεωργίας θα μεταφερθούν σε ιδιόκτητο χώρο, εξοικονομώντας συγχρόνως και χρήματα που δίδονταν ως τώρα για την ενοικίαση γραφείων.

Ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε επιπλέον ότι όλες οι παρεμβάσεις έγιναν με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αιγινίου, όλα τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Αιγινίου καθώς και τον Διευθυντή Γεωργίας και τον Διευθυντή Κτηνιατρικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας για την πολύχρονη συνεργασία τους.

Ο Δήμαρχος Αιγινίου Βασίλης Κοντός σημείωσε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση καθώς ο χώρος καθαρίστηκε και πλέον αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για την περιοχή, ενώ τόνισε ότι χάρη στην παρέμβαση του Νομάρχη και των κυνηγών δημιουργήθηκε ένας υπέροχος χώρος για το Αιγίνιο.

Τόσο ο Διευθυντής Γεωργίας κ. Γιάννης Φέρλιας όσο και ο Διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Χρήστος Μαυρίδης ευχαρίστησαν τον Νομάρχη για το έργο του καθώς και για την πολύχρονη συνεργασία που είχαν. Από την πλευρά του εκ μέρους του Κυνηγετικού Συλλόγου Αιγινίου και Περιχώρων ο Βασίλης Καπετάνος ευχαρίστησε τον Νομάρχη και τους συνεργάτες του, αλλά και όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν με την εργασία τους να γίνει η ανακαίνιση και διαμόρφωση του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου.

Να σημειωθεί ότι στο χώρο κατασκευάστηκε νέα σκεπή, έγινε πλήρη εσωτερική διαμόρφωση με την τοποθέτηση νέων κουφωμάτων και θυρών, νέων πατωμάτων, τοποθετήθηκαν καλοριφέρ, κατασκευάστηκαν νέοι χώροι υγιεινής, καθώς και ηλεκτρομηχανολικά συστήματα και έγινε ελαιοχρωματισμός. Στον περιβάλλοντα χώρο έγινε καθαρισμός των χόρτων, κλάδεμα των δέντρων και τοποθετήθηκε νέα περίφραξη.