Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Κίνδυνος να χάσουμε τους Μεσογειακούς αγώνες

http://www.parapolitika.gr/files/images/koukoudimos.jpgΟ τομεάρχης Αθλητισμού της ΝΔ, Κώστας Κουκοδήμος, τόνισε πως το κίνδυνο απώλειας των Μεσογειακών αγώνων στη Λάρισα και τον Βόλο... τον είχε πρώτα επισημάνει η αξιωματική αντιπολίτευση από τον περασμένο Μάιο. Όμως συνεχίζει, η Άντζελα Γκερέκου είχε διαβεβαιώσει ότι δεν ετίθετο τέτοιο θέμα ενώ τώρα ο υπουργός Πολιτισμού μιλάει ανοιχτά για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Πάντως η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η διοργάνωση θα ωφελήσει «πολύπλευρα τη χώρα μας» αν και βρισκόμαστε εν μέσω της οικονομικής κρίσης.


Η ανακοίνωση του Κ. Κουκοδήμου είναι η ακόλουθη:

«Ο Τομέας Αθλητισμού της Ν.Δ., ήδη από το Μάιο του τρέχοντος έτους, με υπευθυνότητα αποκάλυψε στην Ελληνική κοινή γνώμη, τον κίνδυνο να απωλέσει η χώρα μας, τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.

Αυτοί που επιχαίρουν, επικαλούμενοι την οικονομική κρίση και την ανάγκη για εξοικονόμηση εθνικών πόρων, ξεχνούν - φαίνεται - θεμελιώδεις έννοιες όπως η αξιοπιστία, η υπευθυνότητα και το διεθνές κύρος της χώρας. Ξεχνούν επίσης, πως βασικές διακηρύξεις της κυβέρνησης για ανταγωνιστικότητα, περιφερειακή ανάπτυξη και υποδομές είναι, στην ουσία, στάχτη στα μάτια του Ελληνικού λαού, όταν ευκαιρίες, όπως η παρούσα, χάνονται λόγω έλλειψης εθνικής στρατηγικής, ανευθυνότητας και ανικανότητας των αρμοδίων.

Η προγενέστερη δήλωση του κ. Γερουλάνου για κίνδυνο απώλειας των αγώνων, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κ. Γκερέκου στη Βουλή, είναι πλέον βέβαιο πως απηχούσαν και απηχούν τη συνολική αρνητική κυβερνητική στάση απέναντι στον Αθλητισμό και στις δυνατότητες και προοπτικές (εθνικές, οικονομικές, κοινωνικές, πολιτισμικές) που αναπτύσσονται μέσα από αυτόν.

Η διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 στη Λάρισα και το Βόλο, όχι με όρους πολυτελούς υπερπαραγωγής, αλλά με σωφροσύνη και νοικοκυροσύνη, είναι βέβαιο πως θα ωφελήσει πολύπλευρα τη χώρα μας, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της μέτωπο».

parapolitika.gr