Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Υποτονική η κίνηση

 στα τουριστικά γραφεία ενόψει εορτών

ΑΘΗΝΑ 10/12/2010

ΝΟΟΖ

  Σπίτι τους αναμένεται να κάνουν Χριστούγεννα οι Έλληνες καθώς ο προγραμματισμός για εορταστικές αποδράσεις βρίσκεται στο Ναδίρ. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των, εν Ελλάδι, τουριστικών πρακτόρων Γιώργος Τελώνης, επεσήμανε ότι ο ρυθμός που διακινούνται τα τουριστικά πακέτα ενόψει εορτών, κάθε άλλο παρά αισιοδοξία γεμίζει του επαγγελματίες του κλάδου.

    Η κίνηση είναι υποτονική, σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι και οι ελπίδες για αύξηση της τουριστικής κίνησης (τόσο στον εγχώριο όσο και στον εισερχόμενο τουρισμό) τίθενται στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Κάθε μέρα οι τουριστικοί πράκτορες, όπως επισημαίνει ο κ. Τελώνης, είναι μάρτυρες εξελίξεων στο πεδίο της οικονομίας και είναι αυτές που επηρεάζουν την τουριστική κίνηση. Στο σημείο αυτό, πρόεδρος του Hatta σημειώνει ότι τα πακέτα που προσφέρονται για Ελλάδα και εξωτερικό είναι πολύ ελκυστικά και για όλα τα βαλάντια.

    Λίγες ημέρες από την έλευση της νέας τουριστικής χρονιάς, ο κ. Τελώνης τονίζει ότι το 2010 τελικά θα κλείσει με ελαφρά άνοδο των αφίξεων (όπως άλλωστε είχε εκτιμηθεί αρχικά), αλλά με ταυτόχρονη πτώση στα τουριστικά έσοδα 7%.