Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Πρός ένταξη το έργο για την κατασκευή γέφυρας στό Ξηρολάκι

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.700.000 ευρώ και αποκαθιστά την ασφαλή οδική σύνδεση Κονταριώτισσας – Αγίου Σπυρίδωνα

Κατατέθηκε για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη 2007 - 2013» στον άξονα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η πρόταση του έργου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας που αφορά στην κατασκευή νέας γέφυρας στο δρόμο Κονταριώτισσας – Αγίου Σπυρίδωνα και στη διευθέτηση και αντιπλημμυρική προστασία του ρέματος Ξηρολακίου.

Πρόκειται για τη μελέτη που εκπόνησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας με προϋπολογισμό 223.500 ευρώ και περιλαμβάνει τόσο την κατασκευή νέας γέφυρας σε αντικατάσταση του ιρλανδικού ρείθρου που είχε καταστραφεί στις πλημμύρες του 2002, ώστε να γίνεται πλέον με ασφάλεια η μετακίνηση των πολιτών όσο και την αντιπλημμυρική προστασία του περιοχής γύρω από το ρέμα.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.700.000 ευρώ και αναλυτικά περιλαμβάνει τη διευθέτηση της κοίτης του ρέματος σε μήκος 460 μέτρων δυτικά της γέφυρας, καθώς και τοποθέτηση συρματοκιβωτίων με γεωύφασμα για τη συγκράτηση των πρανών. Το πλάτος της γέφυρας που θα κατασκευαστεί ανέρχεται σε 13,50 μέτρα και είναι μήκους 44 μέτρων, ενώ προβλέπεται και η κατασκευή πεζοδρομίων για τη μετακίνηση των πεζών.

Στη μελέτη περιλαμβάνονται ακόμη και οι δαπάνες για τις αρχαιολογικές εργασίες και για τις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες (μετατόπισης των στύλων της ΔΕΗ, των τηλεφωνικών δικτύων του ΟΤΕ), καθώς και της διοχέτευσης των ομβρίων υδάτων.