Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΕΙΔΕ Η ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ - ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΑΝ;;; ΜΑ ΓΙΑ.......

Συνάντηση της Βουλευτού Πιερίας Μαρίας Μίχου με τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου

Συζήτηση για το Κοινοβουλευτικό Έργο του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τις προοπτικές ανάπτυξης της Πιερίας


Με τον Πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου συναντήθηκε η Βουλευτής Πιερίας κα Μαρία Μίχου, στα πλαίσια των συναντήσεων που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός με τους εισηγητές των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας.
Στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μαρία Μίχου ως εισηγήτρια του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είχε την δυνατότητα να αναπτύξει θέματα που αφορούν τον Νομό Πιερίας αλλά και ζητήματα που αφορούν τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ειδικότερα η κα Μίχου συζήτησε με τον Πρωθυπουργό, την οικονομική κατάσταση αλλά και τις αναπτυξιακές προοπτικές του Νομού Πιερίας γενικότερα .
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε η Βουλευτής, ο Νομός Πιερίας δεν βρίσκεται στην θέση που πραγματικά θα έπρεπε να κατέχει, ειδικά στον τομέα της ανάπτυξης, σε σχέση με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει.
Αυτό είναι αποτέλεσμα της έλλειψης βασικών υποδομών σε συγκεκριμένους τομείς που αφορούν την πολιτεία (όπως η κατασκευή της παραλιακής οδού που θα συνδέει τη Βόρεια με την Νότια Πιερία , της Περιφερειακής οδού, της 13ης Εθνικής Οδού) καθώς και της έλλειψης συνολικής αναπτυξιακής κατεύθυνσης όσον αφορά τον τουρισμό, τις υπηρεσίες αλλά και την αναδιάρθρωση καλλιεργειών στον αγροτικό τομέα.
Η Βουλευτής αναφέρθηκε ακόμη στις πολλές και ανεκμετάλλευτες δυνατότητες της Πιερίας, λέγοντας πως θα πρέπει να υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός σε ότι αφορά τους τομείς ανάπτυξης, την στρατηγική και τους στόχους. Ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε σημαντικές πρωτοβουλίες περιοχών της Πιερίας στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, εξαγώγιμων προϊόντων, και την ανάδειξη περιοχών πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ο Πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δυνατότητες της περιοχής, για τους πρότυπους συνεταιρισμούς κερασοπαραγωγών του Νομού, την μονάδα παραγωγής και τυποποίησης ακτινιδίων, τονίζοντας ότι η παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων είναι ιδιαίτερα σημαντική για την χώρα μας .
Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε ο κ. Παπανδρέου και για την καλύτερη ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας και του Ολύμπου.
Ο Πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση της Βουλευτή να επισκεφθεί τη Πιερία, και εξέφρασε το προσωπικό του ενδιαφέρον για την πορεία του νομού, τις δυνατότητες ανάπτυξης του και τις προοπτικές του.

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Η Βουλευτής αναφέρθηκε και στα μεγάλα ποσοστά ανεργίας που καταγράφονται στον νομό κυρίως στους νέους ,στις γυναίκες αλλά και σε όσους βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση τους, και την ανάγκη υλοποίησης ολοκληρωμένων προγραμμάτων απασχόλησης για το νομό.
Κλείνοντας η κα Μίχου υπογράμμισε: «Έχουμε κάνει σημαντικά και αναγκαία βήματα αλλά ο Δημόσιος Τομέας θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί ώστε να λειτουργεί για τους πολίτες, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να διευκολύνεται η καθημερινότητα των πολιτών με την καλύτερη παροχή υπηρεσιών».