Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, είπε ότι γνωρίζει καλά τα προβλήματα που υπάρχουν στην Πιερία.


«Σταματήστε να λέτε η Πιερία, η Ημαθία, η Χαλκιδική! Πείτε η Κεντρική Μακεδονία», είπε ο Διονύσης Ψωμιάδης κατά την τοποθέτησή του, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει η Περιφέρεια όσον αφορά τον τουρισμό. Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, είπε ότι γνωρίζει καλά τα προβλήματα που υπάρχουν, ζητώντας την υπομονή των φορέων αφού ο θεσμός βρίσκεται στα πρώτα του βήματα. «Κάντε λίγη υπομονή, θα έχετε όλο το χρόνο για να ασκήσετε κριτική», είπε χαρακτηριστικά και θέλοντας να προλάβει τυχόν υψηλούς τόνους.
Ο κ. Ψωμιάδης επέμεινε στη συνεργασία των φορέων, εκτιμώντας ότι μπορεί να χάθηκε χρόνος όσον αφορά την παρουσία της Κεντρικής Μακεδονίας σε εκθέσεις του εξωτερικού, «αλλά τα Βαλκάνια δεν χάθηκαν ακόμα» όπως είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στην απουσία της Κεντρικής Μακεδονίας από διεθνείς εκθέσεις, εκτίμησε ότι «ήταν ανώφελο να πάμε, γιατί δεν ήταν προετοιμασμένη», ενώ έκανε λόγο για «περίπτερα παρωδία» στην πρόσφατη έκθεση της Σόφιας. Πρόθεση της Περιφέρειας είναι να συμμετάσχει σε εκθέσεις, αλλά με άλλο σχεδιασμό μέσα από τον οποίο θα προβάλλονται ενιαία οι Περιφερειακές Ενότητες. «Δεν μας βοηθάν τα περίπτερα που στήνουμε και στα οποία μόνο φυλλάδια μοιράζουμε» είπε, εκφράζοντας την άποψη ότι σ αυτές τις εκθέσεις θα πρέπει να παρουσιάζονται και κάποια στοιχεία της παράδοσής μας, μέσα από την παρουσία πολιτιστικών συλλόγων. «Πιστεύω ότι το επόμενο έτος, θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ένα κοινό περίπτερο», είπε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος διευκρίνισε ότι σ’ αυτήν την προσπάθεια θα πρέπει να συνδράμουν και οι επιχειρηματίες του κλάδου.
Με την άποψη του κ. Ψωμιάδη, περί ουσιαστικής συμμετοχής στις εκθέσεις των επαγγελματιών, συμφώνησε και ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, τονίζοντας ότι «σ’ αυτές τις εκθέσεις δεν θα πρέπει να δείχνουμε το μπόι μας, αλλά την ουσία».