Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΑΛ. ΚΟΝΤΟ


Συνάντηση με τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτή Ξάνθης της Ν.Δ. Αλέξανδρο Κοντό πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου το μεσημέρι του Σαββάτου 12 Φεβρουαρίου 2011 στο γραφείο της στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο τέως Υφυπουργός Γ. Κωνσταντόπουλος, ο τέως βουλευτής Πιερίας Αντ. Καρπούζας, ο περιφερειακός σύμβουλος Πιερίας Δ. Τσιμήτρης, ο πολιτευτής Αστ. Τόκας, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Πιερίας Π. Παπανικολάου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Πέτρας Θ. Σιώκας, ο αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Πιερίας Γ. Κουρινιώτης, ο γραμματέας της ΝΟΔΕ Πιερίας Ξ. Μπαραλιάκος.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αφού καλωσόρισε τον κ. Κοντό και αναφέρθηκε στην πολιτική προσφορά του τα τελευταία χρόνια, συζήτησε με τον πρώην υπουργό και με τους παρευρισκόμενους σχετικά με τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Πιερίας. Όπως επεσήμανε η κ. Μαυρίδου, βασικό μέλημα και προτεραιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας είναι η στήριξη του αγρότη της Πιερίας, με όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν σε αυτή την τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία, και βέβαια η επιτυχής αντιμετώπιση των ιδιαίτερων προβλημάτων και αναγκών του αγροτικού κόσμου του νομού. Βούληση που άλλωστε αποτυπώνεται και στο υπόμνημα που θα καταθέσει η κ. Μαυρίδου στον κ. Κοντό κατά την βραδινή εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ της 12-02-2011 και το οποίο αφορά στον σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της Πιερίας, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις της περιοχής.

Από την πλευρά του ο κ. Κοντός ευχαρίστησε την κ. Μαυρίδου για τη θερμή υποδοχή και υπογράμμισε τους ιδιαίτερους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που τον συνδέουν με την Πιερία και τους ανθρώπους της. Τόνισε ότι η Πιερία αποτελεί «μία περιοχή – πιλότο αγροτικής ανάπτυξης», έναν τόπο με ιδιαίτερη φυσιογνωμία που συνδυάζει πολλές μορφές αγροτικής και κτηνοτροφικής ανάπτυξης. Ένας νομός με έδαφος γόνιμο για την ανάπτυξη πολλών και διαφορετικών ειδών καλλιεργειών, όχι μόνο συμβατικών αλλά και με πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη της λεγόμενης «άλλης γεωργίας», των εναλλακτικών και σύγχρονων καλλιεργειών. Ο κ. Κοντός έκανε αναφορά στις δικές του παρεμβάσεις ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την προάσπιση των συμφερόντων του αγροτικού κόσμου της Ελλάδας, όπως στις μάχες για τη στήριξη των καπνοπαραγωγών, για την εφαρμογή του προγράμματος «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» που δε συνεχίζεται από τη σημερινή κυβέρνηση και την ώθηση που δόθηκε στα μεγάλα έργα αγροτικών υποδομών και ανάπτυξης της σύγχρονης παραδοσιακής και εναλλακτικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Κοντός συζήτησε με την κ. Μαυρίδου και τους παρευρισκόμενους φορείς του αγροτικού – κτηνοτροφικού κλάδου του νομού, σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης και βιωσιμότητας συγκεκριμένων ειδών καλλιέργειας και παραγωγής προϊόντων που υπάρχουν στην Πιερία και σχετικά με τις ευρύτερες εξελίξεις, συγκυρίες και τάσεις σε πανελλαδικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο. Η κ. Μαυρίδου επεσήμανε την ανάγκη εξειδικευμένης γνώσης και ενημέρωσης των φορέων αγροτικής οικονομίας ώστε να μπορεί να γίνει στοχευμένος προγραμματισμός των δράσεων που απαιτούνται για την στήριξη του αγροτικού κόσμου, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις διεθνείς συγκυρίες. «Το επιπλέον θα δώσει ανάπτυξη» υπογράμμισε μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και ο κ. Κοντός από την πλευρά του αναφέρθηκε στην προοπτική ενός νέου master plan αγροτικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και δεσμεύθηκε να βρίσκεται πάντα στη διάθεση των φορέων και του αγροτικού κόσμου της Πιερίας για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας.

Στο τέλος της συνάντησης η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας προσέφερε στον κ. Κοντό συμβολικά δώρα από την Πιερία.