Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ.



Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων, στο μνημείο πεσόντων στον Σιδηροδρομικό Σταθμό(Οδός Διγενή Ακρίτα), τιμήθηκε σήμερα το πρωί, η επέτειος της ομαδικής εκτέλεσης από τους Γερμανούς των Ελλήνων πατριωτών, με πρώτο τον αείμνηστο Δήμαρχο Κατερίνης Αιμίλιο Ξανθόπουλο, τον Φεβρουάριο του 1943.

Την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αναπληρωτής Δημάρχου του Δήμου Κατερίνης Ζήνων Σατραζέμης, ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, εκπρόσωποι των βουλευτών του νομού, ο Περιφερ. Σύμβουλος της περιφερ. ενότητας Πιερίας Νίκος Μακρίδης, οι Αντιδήμαρχοι Κατερίνης Δημήτρης Βαϊνάς, Νίκος Μπουρονίκος, Γιώργος Ίτσιος, ο Αντιδήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Καψάλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κατερίνης Αλέξανδρος Γιουμίδης, Αναστάσιος Παπαζήσης, Νίκος Μηλιώτης, Κώστας Κοκαβίδης(και ως εκπρόσωπος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ), Νίκος Σαλπιστής(και ως εκπρόσωπος της Ν.Ε. του Κ.Κ.Ε.), οι πρώην Δήμαρχοι Κατερίνης Μενέλαος Τερζόπουλος, Σ. Χαραλαμπίδης, o Γ.Γραμματέας του Δήμου Βαλάντης Θεοδώρου, εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας Αγίου Δημητρίου, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νίκος Κωνσταντίνου κ.α. εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών, στρατιωτικών, εκκλησιαστικών αρχών, φορέων και συλλόγων. Συγκινητική ήταν και φέτος η παρουσία πολλών φίλων και συγγενών των εκτελεσθέντων.

Το μουσικό στίγμα της επετείου μνήμης επένδυσαν σε ανάλογους μουσικούς τόνους και σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι ήχοι της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.

Σε δήλωσή του για την ημέρα μνήμης ο Αναπληρωτής Δημάρχου Ζήνων Σατραζέμης τόνισε το διαχρονικό μήνυμα της θυσίας των πατριωτών: «….αποτελεί η σημερινή ημέρα ένα φωτεινό φάρο που δείχνει σε εμάς τους επιγόνους το χρέος μας προς την Πατρίδα. Αιώνια η μνήμη τους, ας είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει».