Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ξεκινά σταδιακά η ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της Κατερίνης.

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου έδωσε το «πράσινο φως», ώστε να ξεκινήσει η σταδιακή εφαρμογή του προγράμματος.

Σε πρώτη φάση θα δοθούν 300 θέσεις στάθμευσης σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τους μόνιμους κατοίκους.

Συγκεκριμένα, θα εφαρμοστεί εντός του δακτυλίου (από τις Οδούς Εφέσου μέχρι Σβορώνου και από την 19ης Μαΐου έως την Αγ. Παρασκευής).

Σημειώνεται πως η απόφαση για την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης, ελήφθη ομόφωνα από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, ενώ τώρα ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος το οποίο γίνεται σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο. Η ελεγχόμενη στάθμευση θα ισχύει κατά τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, ώστε να διευκολύνονται και οι επαγγελματίες και οι δημότες που έρχονται στο κέντρο για αγορές.

Σύμφωνα με την μελέτη το πρόγραμμα της ελεγχόμενης στάθμευσης μόλις αναπτυχθεί πλήρως ο αριθμός των θέσεων θα ανέλθει στις 2,5 χιλιάδες, ωστόσο η επέκταση του προγράμματος θα γίνει σταδιακά. «Οι θέσεις δεν φτάνουν για όλους, αλλά θα ακολουθηθεί η διεθνής πρακτική. Μια επιπλέον λύση θα είναι η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευκαρπίδη, όπου ξεκίνησε η μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας», τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.