Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση ν. ΣΥΝ για τα διόδια

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Η οργάνωσή μας στηρίζει ενεργά το κίνημα "Δεν πληρώνω διόδια". Το μεσημέρι της Κυριακής 13/2/2011 βρεθήκαμε στα διόδια της Λεπτοκαρυάς μαζί με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν. Πιερίας και με τους πολίτες του νομού για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στα ληστρικά διόδια των εθνικών μας οδών. Ενάντια στα διόδια με τις συνεχείς και παράλογες αυξήσεις παρά τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων. Ενάντια στις αποικιοκρατικές συμβάσεις παραχώρησης. Ενάντια στην εκμετάλλευση της ανάγκης μας για μετακίνηση στον τόπο εργασίας, διασκέδασης, τουρισμού κλπ. Τα διόδια είναι η χαριστική βολή για τον τουρισμό της νότιας Πιερίας, ο οποίος χτυπιέται αλύπητα από την κρατική αδιαφορία και τη συνεχή μείωση των αποδοχών των πολιτών - τουριστών.
Ο υπουργός κ.Ρέππας με αναίσχυντο τρόπο αποκάλεσε τους αγωνιστές ανάντια στα παράλογα διόδια "τζαμπατζήδες". Εγκάλεσε το κίνημα για "αντικοινωνική συμπεριφορά", ενώ είδε και μια "απειλή για μεγάλα έργα (π.χ. Εγνατία Οδός)" από την άρνηση καταβολής αντιτίμου. Δουλευόμαστε κ. υπουργέ ;;; Το κίνημα δεν ψήφισε το Μνημόνιο που επιβάλλει ληστρικά οικονομικά μέτρα ενάντια στο λαό. ΕΣΕΙΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Το κίνημα δεν υποκλίνεται στις εταιρίες και αποδέχεται ακόμη και τους πιο παράλογους όρους τους. ΕΣΕΙΣ ΥΠΟΚΛΙΝΕΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ. Το κίνημα τέλος δεν ξεπούλησε τους δρόμους. ΕΣΕΙΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ κ. ΡΕΠΠΑ. ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ;;;; ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ, ΕΜΕΙΣ Η' ΕΣΕΙΣ ;;;;
Το κίνημα ενάντια στα διόδια έχει δίκαια αιτήματα, έχει λογικά αιτήματα και θα νικήσει. Θα νικήσει επειδή εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Θα νικήσει επειδή έχει σημαία του την αξιοπρέπεια του λαού και όχι την οικονομική του εξόντωση. Όλοι/Όλες μαζί στηρίζουμε το κίνημα μέχρι την τελική νίκη. Δε φοβόμαστε κανέναν - Δεν υπογράφουμε τίποτα - Δεν είμαστε τζαμπατζήδες/κοπρίτες κλπ. - Δεν τα φάγαμε μαζί...!!!
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

νεολαία Συνασπισμού - Π.Κ. Κατερίνης
γραφείο Τύπου