Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Προβλήματα μετακινήσεων εντός του Λιτοχώρου



Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΑΛΑΤΙ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΥΛΕΣ

Παρά τις προσπάθειες που συνεχίζει ο δήμος Δίου-Ολύμπου προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης των χιονιών, με στόχο την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Λιτοχώρου ως προς τις μετακινήσεις τους, υπάρχουν ακόμη προβλήματα εντός του οικισμού.

Τα προβλήματα αυτά έχουν να κάνουν αφενός μεν με τη γεωγραφική θέση του Λιτοχώρου, αφετέρου δε με το πώς έχει χτιστεί ο οικισμός (κάμποσοι δρόμοι είναι στενοί, δεν υπάρχουν πεζοδρόμια σε κάποιο τμήμα του οικισμού κλπ, με αποτέλεσμα ορισμένα σταθμευμένα οχήματα να προκαλούν αυτό το διάστημα περαιτέρω δυσκολίες στη διέλευση άλλων οχημάτων αλλά και πεζών).

Συγκεκριμένα, τα προβλήματα αυτά σχετίζονται με το γεγονός ότι το Λιτόχωρο βρίσκεται σε μεγαλύτερο υψόμετρο από άλλες περιοχές ενώ τις τελευταίες ημέρες οι θερμοκρασίες, το βράδυ αλλά και την ημέρα, είναι χαμηλότερες άλλων οικισμών.

Και επειδή από την Τρίτη 8/3 άρχισαν, έστω και με αργούς ρυθμούς, να λιώνουν τα χιόνια, τα νερά από τις στέγες που πέφτουν στα σοκάκια του οικισμού, παγώνουν τις νυχτερινές ώρες, δεδομένου ότι οι θερμοκρασίες έχουν φτάσει τους -5ο Κελσίου ή και πιο χαμηλά.

Στο μεταξύ ο δήμος Δίου-Ολύμπου αν και ρίχνει αλάτι σε επίκαιρα σημεία δρόμων του Λιτοχώρου καθώς και σε αυλές των εκεί σχολείων, τα προβλήματα με την αντιμετώπιση των χιονιών δεν έχουν ξεπεραστεί πλήρως, διότι, όπως προαναφέρθηκε, τα νερά παγώνουν και προκαλούν μεγαλύτερα και πιο επικίνδυνα προβλήματα σε οχήματα και πεζούς.

Γι αυτό, ο δήμος Δίου-Ολύμπου συνιστά σε άτομα κυρίως μεγάλης ηλικίας να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και συνιστά ιδιαίτερη προσοχή σε κατοίκους και επισκέπτες, ιδιαίτερα δε σε μαθητές και μαθήτριες, κατά τη διέλευσή τους εντός του οικισμού, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Εκτιμάται δε ότι τις επόμενες ημέρες η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί πλήρως, επειδή, κατά τις μετεωρολογικές προβλέψεις θα καλυτερέψει ακόμη περισσότερο ο καιρός.