Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Λιτοχώρου στον Υπουργό Ενικής Άμυνας για την εμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη.

Κε Υπουργέ,
Για άλλη μια φορά είμαστε αναστατωμένοι με τη θέση που παίρνετε απέναντι στους Νατοϊκούς βομβαρδισμούς στο λαό της Λιβύης. Εμείς σαν λαός και σαν γενιά δοκιμασμένη στους αγώνες για την επιβίωση για μια καλύτερη μέρα στα γεράματα, καταπονημένοι από πολέμους και κακουχίες έχουμε μια άσχημη πείρα όπως και όλοι οι λαοί που έχουν ζήσει πολέμους. Ξέρουμε πολύ καλά το ρόλο που παίζουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ξέρουμε και τι ρόλο παίζει επίσης η Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ και γιατί μπήκαμε σ’ αυτή τη λυκοσυμμαχία. Ξέρουμε τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτή την επέμβαση στο κράτος της Λιβύης και ποιος είναι ο ρόλος των ιμπεριαλιστικών ευρωπαίων και των Αμερικανών. Ρωτάμε ποιος είναι ο λόγος που συμμετέχει η ελληνική κυβέρνηση σε αυτές τις επεμβάσεις; Απαντώντας σας θα υπενθυμίσουμε το ίδιο έκανε η Ελληνική Κυβέρνηση και με τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν μετέχοντας ενεργά σε αυτήν την εκστρατεία και εκχωρώντας τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, και τα εδάφη της χώρας μας με στόχο να αποσπάσει κάποιο μερίδιο από τη λεία πετρελαίων και φυσικού αερίου για λογαριασμό των ντόπιων μονοπωλίων. Για ποιο λόγο να συμμετέχει λοιπόν το Ελληνικό κράτος σε αυτές τις εγκληματικές ενέργειες σπαταλώντας τεράστια οικονομικά ποσά για αυτές τις κινήσεις και μάλιστα σε μέρες δύσκολες όπου ο Ελληνικός λαός πεινάει κυριολεκτικά. Από αυτές τις εξελίξεις οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι ιμπεριαλιστές και τα μονοπώλια, ενώ οι μόνοι χαμένοι θα είναι ο απλός λαός.
Απαιτούμε:
Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό των λαών.
Να κλείσει άμεσα η βάση της Σούδας, και όλες οι Νατοϊκές βάσεις της χώρας μας.
Να μην χρησιμοποιηθούν τα ελληνικά εδάφη, ο θαλάσσιος και εναέριος χώρος για τα νατοϊκά στρατεύματα.
Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές δυνάμεις που συμμετέχουν με Νατοϊκά Στρατεύματα εκτός Ελλάδος.
Ας μην γίνουμε εγκληματίες για να επωφεληθούν ξένες δυνάμεις. Ο μόνος αρμόδιος για να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, είναι ο ίδιος ο λαός της Λιβύης.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΛΕΙΝΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΛΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ