Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Χωρίς τουριστική προβολή από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η Πιερία


Χωρίς επάρκεια σε διαφημιστικό υλικό και με μόνο «όπλο» τη διάθεση και την αγωνία τουριστικών φορέων του νομού μας, ήταν η παρουσία της Πιερίας στην τουριστική έκθεση της Βουδαπέστης, όπως αναφέρουν σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Πιερική Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων (ΠΟΕΔΔ)

Μετά την άρνηση της Περιφέρειας για συμμετοχή σε εκθέσεις του εξωτερικού με δικό της περίπτερο και παρά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις των τουριστικών φορέων με τον αντιπεριφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη, η Πιερία συμμετέχει σε εκθέσεις μόνο με πρωτοβουλία των τουριστικών φορέων του νομού μας, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΔ. «Όπως παραβρεθήκαμε στην έκθεση του Βελιγραδίου, και φιλοξενηθήκαμε στο περίπτερο του ΕΟΤ, έτσι και η Πιερική Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων δωματίων με δική της πρωτοβουλία, και με επαφές που είχε με το γραφείο του ΕΟΤ της Αυστρίας, μπόρεσε να εξασφαλίζει χώρο, για να προβάλλει τον νομό μας αλλά και την περιφέρεια γενικότερα στην Βουδαπέστη», υποστηρίζει η ΠΟΕΔΔ.
Η Πιερική Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων, «καταγγέλλει» ότι η συμμετοχή της Πιερίας ήταν ελλιπής σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, μιας και δεν υπήρχε επάρκεια σε διαφημιστικό υλικό, αφού δεν φρόντισε να στείλει η Περιφέρεια μέσω των αντιπεριφερειών, παρότι είχαν επισημάνει την αναγκαιότητά του από τον Ιανουάριο. «Το υλικό που διατέθηκε ήταν αυτό που μπορέσαμε να πάρουμε εμείς αεροπορικώς τόσο σε διαφημιστικό υλικό των συλλόγων όσο σε διαφημιστικό υλικό της πρώην νομαρχίας όπως και έντυπο της Κεντρικής Μακεδονίας», αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου.
Ευτυχώς, φαίνεται ότι κάποιοι βοήθησαν, αφού η ΠΟΕΔΔ ευχαριστεί μέσω αυτού, τον υπεύθυνο οργάνωσης και διαφήμισης του ΕΟΤ Βιέννης, τον Δ/ ντη Παναγιώτη Σκορδά, τον Θεοδόση Κοσμίδη, τον Ιωάννη Ραφαλιά και από το Γραφείο της Ελληνικής Πρεσβείας στην Βουδαπέστη τον Κων/νο Φλουρή για τον χώρο που προσέφεραν και την άψογη φιλοξενία που παρείχανε. «Ακόμα το Σάββατο 05/03/2011 εμπλουτίσανε το περίπτερο του ΕΟΤ με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από ομογενείς της Ουγγαρίας», όπως τονίζουν.
Κατά τ’ άλλα, η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, όπως και το ενδιαφέρον των επισκεπτών για την περιοχή μας, αφού η Πιερία αποτελεί παραδοσιακό προορισμός για τους Ούγγρους. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο πέρυσι η Ελλάδα δέχθηκε 145.000 τουρίστες.
Το περίπτερο επισκέφθηκε κατά την διάρκεια της έκθεσης μεταξύ άλλων και ο πρέσβης της χώρας μας στην Ουγγαρία κος Σπύρος Γεωργιλές.
Την Πιερία (και κατ’ επέκταση την απούσα Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) «εκπροσώπησαν» στην έκθεση, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΔ Γρηγόρης Βεΐδαμενίδης, ο ταμίας της ΠΟΕΔΔ Γεώργιος Σαμαράς, καθώς και πολλοί τουριστικοί επιχειρηματίες πράκτορες του νομού μας.