Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΨΗΛΟΥ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ


Με αφορμή τα ρεπορτάζ για τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Πιερίας στις διαμαρτυρίες κατά των διοδίων στη Λεπτοκαρυά και στα Μάλγαρα και τη σχετική δαπάνη για εκτύπωση εντύπων και πανό, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου δηλώνει τα εξής:

«Ο πρωταρχικός ρόλος του Επιμελητηρίου Πιερίας είναι η στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, οικονομίας και ανάπτυξης και των συμφερόντων του τόπου του. Η επιβολή υψηλών αντιτίμων διοδίων αλλά και η λειτουργία πέραν του ενός σταθμού διοδίων στα διοικητικά όρια μιας περιφερειακής ενότητας, χωρίς μάλιστα να έχουν ολοκληρωθεί πρωτίστως τα παράπλευρα οδικά έργα, αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας με αποτέλεσμα να συρρικνώνει την τοπική οικονομία. Δεν είμαστε κατά της καταβολής αντιτίμου στα διόδια. Είμαστε κατά της άδικης επιβολής διοδίων που πλήττουν μια περιοχή και κυρίως σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε. Επικροτούμε την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών που ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μείωση του κόστους των διοδίων.