Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με εκπροσώπους του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος


Συνάντηση με εκπροσώπους του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος είχε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου την Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου 2011.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι κ.κ. Ξ. Μπαραλιάκος και Κ. Σπανός, μέλη της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αθ. Γκούνας, αντιπρόεδρος του 4ου Περιφερειακού Τμήματος του Ο.Ε.Ε, Γ. Αθανασίου, μέλος του Δ.Σ. του 4ου Περιφερειακού Τμήματος του Ο.Ε.Ε., Β. Λιμπανοβνός, οικονομικός επόπτης του 4ου Περιφερειακού Τμήματος του Ο.Ε.Ε.

Στο πλαίσιο της συνάντησης η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας συζήτησε με τους εκπροσώπους του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος σχετικά με τις εξελίξεις στην οικονομία και τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου, τις μεταρρυθμίσεις που φέρνει η νέα διοικητική δομή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ καθώς και θέματα μελλοντικής συνεργασίας της περιφερειακής αρχής με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Η κ. Μαυρίδου υπογράμμισε τη σημασία που η νέα περιφερειακή αρχή δίνει στα θέματα ανάπτυξης και ώθησης της τοπικής οικονομίας, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία «όπου ο διάλογος και η στενή συνεργασία της Περιφέρειας με τους επιχειρηματικούς φορείς αποτελεί προτεραιότητα». Η κ. Μαυρίδου αναφέρθηκε στην επικείμενη δημιουργία μίας πενταμελούς άτυπης επιτροπής ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, στην οποία είναι σκόπιμο και ιδιαίτερα χρήσιμο να συμμετέχει ένας εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην Πιερία.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης θέματα συνεργασίας ως προς την ανταλλαγή επικαιροποιημένων στατιστικών στοιχείων για τα οικονομικά μεγέθη και την οικονομική δραστηριότητα της Πιερίας, θέματα τουριστικής προβολής και τοπικής ανάπτυξης κ.λπ. Οι εκπρόσωποι του Οικονομικού Επιμελητηρίου ευχαρίστησαν την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τη συνάντηση και υπογράμμισαν τη διάθεσή τους να συμβάλουν στο έργο και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.