Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Απέχουν από διαγωνισμούς και δημοπρασίες οι εργολήπτες (και) της Πιερίας


Καμία πρόταση δεν κατέθεσαν οι εργολήπτες στον χθεσινό προγραμματισμένο διαγωνισμό της ΔΕΥΑΚ, εφαρμόζοντας την απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, η οποία λήφθηκε πριν από περίπου έναν μήνα. Η απόφαση για το μποϋκοτάζ, περιλαμβάνει όλους τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Επιχειρήσεών τους, μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου.

Τα αιτήματα σχετίζονται με εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, ενεργοποίηση-αύξηση των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων στην Περιφέρεια, ρύθμιση ΦΠΑ και συμψηφισμό χρεών ευρύτερου δημόσιου τομέα, ανέφεραν χθες οι εργολήπτες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από την ΔΕΥΑΚ, εμποδίζοντας όσους είχαν την πρόθεση να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.
Η απόφαση του συνδέσμου εργοληπτών της Πιερίας ελήφθη, λαμβάνοντας υπόψη εκείνη της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου στις 21 Μαρτίου, καθώς και το ψήφισμα του 67ου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων. «Πρόκειται για απόφαση που δεσμεύει όλα τα μέλη», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Πιερίας Μανώλης Σινωπίδης, επισημαίνοντας πως υπέρ της συνέχισης της αποχής τάχθηκαν στο σύνολό τους οι σύνδεσμοι που συμμετείχαν στο πρόσφατο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης.
Την ίδια τακτική, αναμένεται να ακολουθήσουν οι εργολήπτες δημοσίων έργων του νομού, για όποιον διαγωνισμό προκηρυχθεί τις επόμενες μέρες στην Πιερία.
Σχολιάζοντας την κινητοποίηση των συναδέλφων του, ο Μανώλης Σινωπίδης, υποστήριξε ότι αυτή στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφού όλοι οι συνάδελφοι του συναίνεσαν στο να μην κατατεθεί καμία προσφορά στη δημοπρασία στη ΔΕΥΑΚ, τόσο από το νομό μας, όσο και από εκείνους εκτός Πιερίας. «Τους ευχαριστούμε για την συγκατάθεση και τη συμμετοχή. Ο αγώνας συνεχίζεται», είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά το μέλλον των κινητοποιήσεων, επεσήμανε ότι θα υπάρξει και πάλι περιφρούρηση σε κάθε διαγωνισμό που υπάρχει, με σκοπό να δημοσιοποιηθεί το πρόβλημά που αντιμετωπίζουν στο ευρύ κοινό. «Σ κάθε προκήρυξη που θα γίνεται από εδώ και πέρα, θα κάνουμε περιφρούρηση τις αποχής από τις δημοπρασίες. Αυτό μέχρι να έχουμε νεώτερη απόφαση από την Πανελλήνιο όργανό μας ή άλλες εξελίξεις», κατέληξε ο κ. Σινωπίδης.