Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Περίπου 1000 δενδρύλλια σε απόσταση 350 μέτρων φυτεύθηκαν σήμερα το πρωί από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας, μέλη της Ποδηλατικής ΑΠό-Δρασης, μέλη της νεολαίας της Ευαγγελικής Εκκλησίας και μαθήτες της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 3ου Ενιαίου Λυκείου Κατερίνης. Περισσότερα από 50 άτομα συγκεντρώθηκαν ενώ μεγάλη ήταν η παρουσία μικρών παιδιών που με τα φτυαράκια τους βοηθούσαν στις εργασίες.

Ο Η. Τσολακίδης(Εθελοντική Ομάδα Δράσης) δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι στόχος είναι πάντα να προσελκύσουμε τα παιδιά και της οικογένειες στον εθελοντισμό. Σημείωσε ότι με τα τόσα προβλήματα είναι αδύνατο ο δήμος να αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία αλλά επεσήμανε ότι ήταν μεγάλη η προθυμία από πλευράς του και συγκεκριμένα από την αντιδήμαρχο Πρασίνου Πόπη Μπατάλα που έφερε αμέσως σε επαφή τους εθελοντές με τους γεωπόνους του δήμου. Ο κύριος Τσολακίδης ανέφερε ότι αντίστοιχες προσπάθειες δεντροφύτευσης θα γίνουν στην περιοχή των δικαστηρίων, εκ νέου σε άλλη πλευρά του Κοιμητηρίου και άλλους κοινόχρηστους χώρους που θα υποδείξει ο δήμος Κατερίνης.

Ο κύριος Βασίλης Μίγκος από την Ποδηλατική Από-Δραση σημείωσε ότι ως ενεργός σύλλογος συμμετέχουν και σε αυτήν την πρωτοβουλία καθώς πιστεύουν στην έννοια του εθελοντισμού. Χαρακτήρισε δε πρωτοποριακή και ουσιαστική την πρωτοβουλία της δεντροφύτευσης. "Τέτοιες απλές ενέργειες μπορούν να αλλάξουν την φυσιογνωμία της πόλης μας και την ζωή μας". Ο κύριος Μίγκος αναφέρθηκε στην 2ήμερη Γιορτή Εθελοντισμού που θα πραγματοποιηθεί στις 6 & 7 Μαΐου με συμμετοχή συλλόγων της Κατερίνης αλλα και στην Ποδηλατοπορεία της 8ης Μαΐου στο πλαίσιο των πανελλαδικών ποδηλατοπορειών όπου θα συμμετάσχει και η Κατερίνη μετά από πρωτοβουλία της Ποδηλατικής Από-δρασης σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Πιερίας.

Το παρόν στο Κοιμητήριο Κατερίνης έδωσε και ο Δημοτικός Συμβουλος της Αντιπολίτευσης κύριος Μάντζιος ο οποίος με την σειρά του αναφέρθηκε στην σημασία του εθελοντισμού, αν και σημείωσε ότι βρισκόμαστε αρκετά πίσω ακόμη σε σχέση με άλλες χώρες και πόλεις.\

ΥΠΟΓΡΑΦΗ.ΚΕΡΑΜΙΔΙΩΤΗ ΕΦΗ.