Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΤΟΥ Ν.Ο.ΚΑΤ.


Με τον καλύτερο τρόπο κλείνει τις Διεθνείς αγωνιστικές τις υποχρεώσεις η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Νικολαΐδου Κατερίνα, αφού κατέκτησε την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών το οποίο πραγματοποιήθηκε 16 με 18 Σεπτεμβρίου στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.

Ήταν ουσιαστικά ο τελευταίος μεγάλος διεθνής αγώνας της χρονιάς με παρούσες όλες τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Κωπηλασίας. Συνολικά πήραν μέρος 405 αθλητές και αθλήτριες από 29 ευρωπαϊκές χώρες, ενώ η Ελληνική Ομάδα κατέκτησε τέσσερα μετάλλια εκ των οποίων τα τρία χρυσά φέρνοντάς την στην 1η θέση της Γενικής Κατάταξης, μπροστά από Ιταλία και Ουκρανία.

Η Κατερίνα Νικολαΐδου συμμετείχε στο σκιφ γυναικών, όπου ήταν η νεαρότερη αθλήτρια. Η καλή αγωνιστική κατάσταση της κατερινιώτισσας πρωταθλήτριας φάνηκε από την προκριματική κούρσα της Παρασκευής όπου τερμάτισε δεύτερη και προκρίθηκε στις 12 καλύτερες αθλήτριες.

Ο ημιτελικός ήταν μια πολύ δυνατή κούρσα όπου η Νικολαΐδου τα «έδωσε όλα» και κατάφερε να κάνει την έκπληξη και τερματίζοντας τρίτη να περάσει στον μεγάλο τελικό αφήνοντας εκτός πολύ έμπειρες αθλήτριες. Ο τελικός της Κυριακής ήταν μια κούρσα για γερά νεύρα αφού πέρασε τα μισά της κούρσας έκτη, ενώ κάνοντας ένα πολύ δυνατό φίνις, κατόρθωσε να τερματίσει τέταρτη, πίσω από τις αθλήτριες της Τσεχίας(1η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια φέτος), της Ρωσίας και της Λιθουανίας.

Με την πολύ καλή της εμφάνιση η Νικολαΐδου απέσπασε πολύ θετικά σχόλια τόσο από τον Εθνικό Προπονητή κο Ποστιλιόνε όσο και από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας κους Καρρά και Μωυσίδη που παρακολούθησαν τις προσπάθειες της Εθνικής μας Ομάδας στη Βουλγαρία.