Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΜΑΧΩΝ ΤΗΣ Β΄ΕΘΝΙΚΗΣ.... ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "PIERIKOS FANS"

Σε περίπου 1,5 μήνα ξεκινάει το νέο πρωτάθλημα της Football League και αν κι ακόμη δεν γνωρίζουμε με σιγουριά όλες τις ομάδες που θα συμμετέχουν, σαν PierikosFans θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά και να αναλύσουμε την κάθε ομάδα ξεχωριστά αλλά και να προβλέψουμε το πόσο καλά θα τα πάνε. Πιο συγκεκριμένα:

Ηρακλής: Εδώ και λίγες μέρες η ομάδα της Θεσσαλονίκης γνωρίζει και επίσημα ότι θα αγωνίζεται τουλάχιστον από την Β Εθνική και κάτω. Υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες ο Ηρακλής να υποβιβαστεί κι άλλη κατηγορία (Γ Εθνική) ή ακόμα και στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Ωστόσο, με τα σημερινά δεδομένα και με το υπάρχον ρόστερ που δεν "λέει" και πολλά πράγματα, δύσκολα θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα. Εκτίμηση: 6η-10η θέση.

Λάρισα: Η ομάδα της Θεσσαλίας που

υποβιβάστηκε μετά από πολλά χρόνια την Β Εθνική κατά 99% θα αγωνιστεί και σε αυτήν. Η Λάρισα έκανε δυνατές μεταγραφές με αποκορύφωμα αυτήν του Μπόα Μόρτε και έχει όλες τις πιθανότητες να επανέλθει αμέσως στην Super League. Εκτίμηση: 1η-2η θέση.

Πανσερραϊκός: Η ομάδα των Σερρών που έχει καταντήσει "ασανσέρ" τα τελευταία χρόνια, πιστεύουμε πως και φέτος θα έχει πρωταγωνιστικούς στόχους. Δεν έγινε η μεγάλη μεταγραφή αλλά ο ..."περούκας" παραμένει "περούκας". Εκτίμηση: 3η-6η θέση.

Λεβαδειακός: Ακόμα δεν ξέρει ούτε αυτός που θα αγωνίζεται.Ωστόσο, με την ομάδα που έχει τώρα μπορεί να ανταποκριθεί και στην φετινή Β Εθνική. Μάλλον φέτος τα κόλπα του Κομπότη τελείωσαν οπότε... Εκτίμηση: 4η-8η θέση.

Δόξα Δράμας: Περιμένει ακόμα όπως και ο Λεβαδειακός. Ωστόσο, με τους παίκτες που έχει τώρα πολύ δύσκολα θα κάνει κάτι καλό (σε όποια κατηγορία και να παίξει). Η ομάδα αποδυναμώθηκε κατά πολύ και ελάχιστοι έμειναν από πέρσι. Εκτίμηση: 10η-14η θέση.

Διαγόρας: Ταλαιπωρημένη ομάδα (διοικητικά και οικονομικά). Παίκτες σχετικά νεαροί οι περισσότεροι. Δεν πιστεύουμε να κάνει ξανά την περσινή καλή πορεία. Εκτίμηση: 7η-10η θέση.

Πιερικός: Μία από τις ελάχιστες ομάδες της κατηγορίας και όχι μόνο όπου και φέτος φαίνεται ότι θα επικρατήσει η οικονομική και διοικητική σταθερότητα. Από τις πρώτες ομάδες που άρχισαν προετοιμασία φέτος και με το ρόστερ να έχει "κλείσει" εδώ και καιρό. Κάτι πολύ καλό φαίνεται στον ορίζοντα.Θα δούμε. Εκτίμηση: 2η-6η θέση.

Πανθρακικός: Μία ομάδα σαν τον Πιερικό, με σταθερότητα σε όλους τους τομείς, νοικοκυρεμένη, και με γεμάτο ρόστερ.Τελευταίο "μπαμ" η μεταγραφη του Μπαϊκαρά. Θα πάει πολύ καλά η ομάδα της Κομοτηνής. Εκτίμηση: 3η-6η θέση.

Βέροια: Η άλλοτε "Βασίλισσα του Βορρά" με φθηνούς παίκτες θα προσπαθήσει και φέτος για το καλύτερο. Εχει πιθανότητες να μπει ακόμη και στα play off. Ο κόσμος της όμως πρέπει να την βοηθήσει περισσότερο. Εκτίμηση: 5η-8η θέση.

Εθνικός Αστέρας: Η ομάδα της Καισαριανής φέτος φαίνεται πολύ δυνατή. Εκανε ίσως τις πιο πολλές μεταγραφές παικτών. Το ρόστερ έχει αλλάξει κατά πολύ, προς το καλύτερο όμως. Εκτίμηση: 6η-9η θέση.

Αγροτικός Αστέρας: Εφυγαν πολλοί παλιοί και έμπειροι παίκτες και ήρθαν πολλοί νέοι και άπειροι. Ο Προπονητής επίσης "πρωτάρης". Κόσμος και αξιόπιστο γήπεδο δεν υπάρχουν. Δύσκολα τα πράγματα φέτος για τους αγρότες. Εκτίμηση: 16η-18η θέση.

Θρασύβουλος: Περίπου τα ίδια και με τον Αγροτικό. Επιπλέον κάποια καινούργια πάσης φύσεως προβλήματα δυσχεραίνουν την προσπάθεια της ομάδας της Φυλής. Πιστεύουμε καιρός να πέσει αυτή η ομάδα που δεν έχει να προσφέρει κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο.Εκτίμηση: 14η-18η θέση.

Καλλιθέα: Δεν πιστεύουμε η Καλλιθέα φέτος να έχει κάτι καλύτερο απ΄ότι πέρσι. Εμεινε στην κατηγορία από σπόντα και εκτός απροόπτου φέτος δεν θα την γλυτώσει. Εκτίμηση: 17-18η θέση.

Παναχαϊκή: Νεοφώτιστη στην κατηγορία αλλά με πολύ φόρα. Καλές μεταγραφές και πολύς κόσμος. Του χρόνου ίσως κάνει το άλμα. Εκτίμηση: 7η-10η θέση.

Αναγέννηση Επανομής: Δυνατή νεοφώτιστη ομάδα με δυνατές μεταγραφές το καλοκαίρι που πέρασε. Εχουμε την αίσθηση ότι θα την ...γλυτώσει φέτος. Εκτίμηση: 10η-16η θέση.

Οι υπόλοιπες τρεις ομάδες που θα συμπληρώσουν την κατηγορία μας είναι ακόμη άγνωστες, αν και κατά πάσα πιθανότητα θα προέλθουν από την Γ Εθνική και θα είναι η ΑΕΛ Καλλονής, ο Βύζας Μεγάρων και ίσως ένας εκ των Φωκικού και Ηρακλή Ψαχνών. Δεν κάνουμε προβλέψεις για αυτές τις ομάδες διότι όλα ακόμα είναι ρευστά. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Βύζας έχει κάνει σπουδαίες μεταγραφές, με μεγαλύτερη αυτή του Εμάνουελ Ολιζαντέμπε. Υπάρχει βέβαια ακόμη και το ενδεχόμενο να μείνουν στην κατηγορία Εθνικός και Ιωνικός, οι οποίοι όμως θα είναι εμφανώς αποδυναμωμένοι. Εμείς σαν PierikosFans να ευχηθούμε δύο πράγματα: πρώτον, να αρχίσει επιτέλους το πρωτάθλημα για να δούμε και λίγο μπάλα, και δέυτερον ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!  


http://pierikosfans.blogspot.com/