Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Εξελίξεις με το σκάνδαλο διαρροής γυμνών φωτογραφιών της Scarlett Johansson

Όταν εκείνη έμαθε ότι είχαν διαρρεύσει έκανε τα πάντα για να μη δημοσιευτούν. Πριν από μερικές ημέρες επιβεβαιώθηκαν οι φήμες για την ύπαρξη των γυμνών φωτογραφιών της Scarlett  Johansson, όταν αυτές βρήκαν στο δρόμο τους για το Ιnternet. Οι δύο αισθησιακές φωτογραφίες δείχνουν να είναι τραβηγμένες από την ίδια την ηθοποιό με το κινητό της τηλέφωνο. Οι φωτογραφίες δείχνουν τη Scarlett γυμνόστηθη ξαπλωμένη στο κρεβάτι, ή φορώντας μια πετσέτα που αποκαλύπτει τα οπίσθιά της στον καθρέφτη. Όπως είναι λογικό, αρχικά η γνησιότητά τους αμφισβητήθηκε, όμως οι εξελίξεις που μεσολάβησαν μάλλον φούντωσαν παρά έσβησαν τις φήμες…

Εξελίξεις με το σκάνδαλο διαρροής γυμνών φωτογραφιών της Scarlett Johansson (pics)
Αμέσως μετά τη δημοσίευσή τους οι φωτογραφίες έκαναν το γύρο του Ιnternet, προκαλώντας την άμεση αντίδραση των δικηγόρων της ηθοποιού. Πολύ γρήγορα εξώδικα άρχισαν να φτάνουν σε μεγάλα site ζητώντας τους να κατεβάσουν άμεσα τις φωτογραφίες. Μάλιστα στο αιτιολογικό των εξώδικων αναφερόταν ότι πρόκειται για χωρίς άδεια εκμετάλλευση «των πνευματικών δικαιωμάτων των εν λόγω φωτογραφιών», επιβεβαιώνοντας εμμέσως τη γνησιότητά τους. Αρκετά site υποχώρησαν και αφαίρεσαν τις φωτογραφίες, όμως παράλληλα φούντωσαν τα σενάρια για την ύπαρξη περισσότερων φωτογραφιών που ακόμα δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Εξελίξεις με το σκάνδαλο διαρροής γυμνών φωτογραφιών της Scarlett Johansson (pics)
Το επόμενο βήμα της Johansson ήταν να καταγγείλει στο FBI την κλοπή των φωτογραφιών της. Το FBI άρχισε αμέσως έρευνα και πράκτορές του που χειρίζονται την υπόθεση κάνουν λόγο για «εγκληματική πράξη». Στέλεχος της αμερικανικής υπηρεσίας επιβεβαίωσε την πληροφορία, όμως δεν αποκάλυψε περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση γιατί η έρευνα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.
Άλλες πηγές θεωρούν ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως πίσω από αυτήν τη «διαρροή» βρίσκεται ένα γκρουπ από χάκερ, γνωστό με την ονομασία «Anonymus», που έχει υποκλέψει προσωπικές πληροφορίες από τους υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα τουλάχιστον 50 διασήμων. Άνθρωποι που γνωρίζουν την «κοινότητα» των χάκερ και τις συνήθειές τους θεωρούν ότι η υποκλοπή δεν έγινε για να εκβιαστεί η ηθοποιός, αλλά για να διαφημίσουν τις ικανότητές τους.
www.e-radio.gr