Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΣΧΟΛΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ «ΔΑΝΑΟΣ»

Άρχισαν οι εγγραφές στη Σχολή Ιστιοπλοΐας Ενηλίκων στον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης. Η νέα περίοδος μαθημάτων ξεκινά την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως το τέλος Δεκεμβρίου. Τα θεωρητικά μαθήματα για τους κατοίκους της Πιερίας θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης (Παραλία Κατερίνης), ενώ ταυτόχρονα διεξάγονται θεωρητικά μαθήματα για τους κατοίκους του Ν.Λάρισας κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα σε αίθουσα ξενοδοχείου στη Λάρισα. Τα πρακτικά μαθήματα διεξάγονται στο εκπαιδευτικό σκάφος «ΔΑΝΑΟΣ», που είναι ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Πλαταμώνα.

Η Σχολή λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του Π.Ο.Ι.Α.Θ.(20 σχολές ανοιχτής θάλασσας σε ολόκληρη την Ελλάδα), κορυφαίο Όμιλο στο χώρο της Ιστιοπλοΐας, που διοργανώνει εδώ και 47 χρόνια τον ιστορικότερο και μεγαλύτερο αγώνα ανοικτής θάλασσας στην Ελλάδα, το «ΡΑΛΛΥ ΑΙΓΑΙΟΥ».

Οι μαθητές μυούνται στη ναυτική τέχνη μαθαίνοντας ναυτική ορολογία, κανόνες ναυσιπλοΐας, ναυτικούς κόμπους, ρυθμίσεις πανιών, χειρισμό του σκάφους, εύρεση και χάραξη πορείας, αγκυροβολία, Ναυτιλία, στοιχεία μηχανολογίας, μετεωρολογίας κ.λ.π.

Στο τέλος κάθε περιόδου και μετά από γραπτές εξετάσεις, χορηγείται δίπλωμα Ιστιοπλοΐας από τον Ν.Ο.ΚΑΤ. ενώ όλοι οι μαθητές γίνονται κάτοχοι Αθλητικού Δελτίου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (Ε.Ι.Ο.) Οι κάτοχοι Διπλώματος Ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.ΚΑΤ. μπορούν νόμιμα να χειριστούν σκάφη μήκους έως 20μ.και αποκτούν ένα πτυχίο με κύρος, από ένα Όμιλο που εγγυάται τη βαρύτητα των διπλωμάτων που παρέχει, καθώς και την εγκυρότητα και νομιμότητά τους.

Υπάρχουν μόνιμοι προπονητές-εκπαιδευτές, έμπειροι, ικανοί, με άριστα ιστιοπλοϊκά σκάφη, ειδικά για την εκπαίδευση. Επικεφαλής των εκπαιδευτών είναι ο πολύπειρος Γιώργος Μαναός, με χιλιάδες μίλια εμπειρία στη θάλασσα, κάτοχος Διπλώματος Ιστιοπλοΐας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Σχολή Ιστιοπλοΐας Ενηλίκων του Ν.Ο.ΚΑΤ. μπορείτε να βρείτε στην Ιστοσελίδα του Ομίλου www.nokat.gr ή να επικοινωνήσετε με τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης στα τηλέφωνα 2351061408 6941635636, 6972280701 6978667856 και στο e-mail: nokaterinis@gmail.com