Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

Στο αρχείο, η ποινική δικογραφία εναντίον Γ.Παπαθανασίου για τη ΔΕΑΛ


* Η ΜΗΝΥΣΗ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΡΓΙΟ ΦΑΡΜΑΚΗ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥΣ ΝΙΚΟ ΚΟΥΚΟΥΤΑΤΣΙΟ & ΧΡΗΣΤΟ ΣΑΛΤΑ

* ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΕΝΕΠΛΕΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ τ. ΔΗΜΑΡΧΟ, ΑΘ.ΤΣΙΦΟΔΗΜΟ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΝ ΑΠΑΛΛΑΞΕ.

Στο αρχείο έθεσαν δυο Εισαγγελείς την ποινική δικογραφία που στρέφονταν ουσιαστικά εναντίον α) του τ. δημάρχου Λιτοχώρου και νυν εκλεγμένου δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γιώργου Παπαθανασίου, β) εναντίον του τ. δημάρχου Λιτοχώρου και νυν δημοτικού συμβούλου Αθανάσιου Τσιφοδήμου, γ) εναντίον διοικούντων την τ. ΔΕΑΛ.

ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Το απαλλακτικό πόρισμα εκδόθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης και εγκρίθηκε – επικυρώθηκε από τον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης.

Δια του πορίσματος αυτού εκπίπτουν οι κατηγορίες εναντίον του Γιώργου Παπαθανασίου για δήθεν οικονομικές και διαχειριστικές ατασθαλίες στη ΔΕΑΛ αλλά και για δήθεν σοβαρές ζημίες σε βάρος της τ. δημοτικής επιχείρησης ανάπτυξης Λιτοχώρου. Επίσης, απαλλάσσεται ευθυνών και ο τ. δήμαρχος Λιτοχώρου, Αθανάσιος Τσιφοδήμος.

Η κατηγορία σε βάρος του κ. Παπαθανασίου για δήθεν μεγάλη οικονομική ζημία στη ΔΕΑΛ, δηλαδή η κατηγορία που εξετάστηκε και που, κατά το εισαγγελικό πόρισμα, αποδείχθηκε ότι δεν ευσταθεί, είναι η ίδια κατηγορία με εκείνη που παραπέμφθηκε σε δίκη ο εκλεγμένος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου. Γι αυτό, ο κ. Παπαθανασίου αναμένει πλέον και την τελική δικαίωσή του από το Εφετείο Θεσσαλονίκης.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κατά το εισαγγελικό πόρισμα, η δικογραφία (που τελικά τέθηκε στο αρχείο) είχε σχηματιστεί ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει την 1/7/2008 ο τ. δημοτικός σύμβουλος και νυν διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης, Στέργιος Φαρμάκης, με προτεινόμενους μάρτυρες κατηγορίας τον τ. δήμαρχο Λιτοχώρου Νίκο Κουκουτάτσιο και τον τ. δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Σάλτα.

Τη μηνυτήρια αναφορά του για θέματα της ΔΕΑΛ ο Στέργιος Φαρμάκης την είχε καταθέσει τρεις μήνες μετά από τη δημόσια συγγνώμη που ο ίδιος είχε ζητήσει από τον κ. Παπαθανασίου καθώς και από μέλη της ΔΕΑΛ, στα Δικαστήρια Κατερίνης.

Ήταν τότε που ο Στέργιος Φαρμάκης και ο Χρήστος Σάλτας είχαν παραπεμφθεί για να δικαστούν ως κατηγορούμενοι (2/4/2008) για συκοφαντίες που είχαν εκτοξεύσει εναντίον του κ. Παπαθανασίου και εναντίον στελεχών της ΔΕΑΛ. Την αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον τους είχαν υποβάλει ο Γιώργος Παπαθανασίου, ο Γιώργος Φαρμάκης, ο Νικόλαος Καρτασίδης και ο Αθανάσιος Λάππας.