Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΓΕΜΙΣΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ?

Τα αδέσποτα σκυλιά δημιουργούν προβλήματα. Δεν είναι αναγκασμένος κανένας περαστικός να είναι εξοικειωμένος με τα σκυλιά για να ξέρει πώς να αντιδράσει όταν βρεθεί αντιμέτωπος με κάποιο από αυτά. Τις περισσότερες φορές τα αδέσποτα σκυλιά δεν ενοχλούν. Υπάρχουν περιπτώσεις όμως, που ένα σκυλί μπορεί να γίνει επιθετικό. Για παράδειγμα όταν βγάζουμε το σκύλο μας βόλτα, πάντα με λουρί, αναγκαζόμαστε να δέσουμε όλα τα αδέσποτα σε δεντράκια για να μην επιτεθούν στο δικό μας. Όποιος έχει σκύλο, μπορεί να με καταλάβει.
Για πολλούς από εσάς ίσως όλα αυτά να είναι άνευ σημασίας, όμως το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά για μένα προσωπικά προκύπτει από 2 πηγές:

Η πρώτη είναι η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή των ήδη αδέσποτων ζώων, που θα έπρεπε ο δήμος να έχει φροντίσει να στειρωθούν.

Η δεύτερη και εκεί θέλω να καταλήξω γράφοντας αυτό το άθρο, είναι οι «άνθρωποι» που, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω με ποια δύναμη, παίρνουν κάποιο σκυλί και μετά από λίγο καιρό το βάζουν σε ένα αυτοκίνητο, το πάνε όσο πιο μακριά από το σπίτι τους γίνεται και το αφήνουν εκεί, να τους παρατηρεί με το πιο απορημένο ύφος του, να απομακρύνονται γεμάτοι ανακούφιση.

Ώρες ώρες είμαστε απαράδεκτοι εμείς οι άνθρωποι…
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ?
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ?
Πρέπει να Δημιουργήσουμε ένα οργανωμένο σύστημα περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων στο Δήμο μας, σε συνεργασία με Φιλοζωικές Ενώσεις και Σωματεία.
Καθίσταται υποχρεωτική η ηλεκτρονική σήμανση για όλες ανεξαίρετα τις γάτες και τους σκύλους δεσποζόμενους και αδέσποτους (που περισυλλέγονται).
Όλα τα αδέσποτα στειρώνονται και περισυλλέγονται.
Όλοι μαζί και με την βοήθεια του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού πρέπει να βρούμε ΑΜΜΕΣΗ ΛΥΣΗ.