Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης

Φίλοι συνδημότες, φίλες συνδημότισσες.
Με το νέο έτος οι φόροι, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η αύξηση της ανεργίας και της ύφεσης γονατίζουν τους δημότες, αδειάζουν τα οικογενειακά βαλάντια, ενώ η αβεβαιότητα σκιάζει το μέλλον της νεολαίας μας.

Οι νέες περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στερούν τα απαραίτητα έσοδα των Δήμων, μειώνουν τις όποιες δυνατότητες των Δήμων για παρεμβάσεις στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών αλλά και για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που έχει ο Δήμος μας και οι Δημότες.
Η χρονιά που πέρασε επιβεβαίωσε τις επιφυλάξεις μας για τον Καλλικράτη αφού παράλληλα με την μείωση των πόρων είχαμε και τον συγκεντρωτισμό στην άσκηση της Δημοτικής Πολιτικής.
Η Δημοτική μας Αρχή απέναντι σε όλα αυτά δεν είχε την τόλμη να διεκδικήσει τους απαραίτητους πόρους για τον Δήμο μας από την κυβέρνηση ενώ παράλληλα προσπάθησε να διοικήσει μέσα από μια μικρή ομάδα περί τον δήμαρχο, θέτοντας στη γωνία τους δημότες αλλά και το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η Επιτροπή Διαβούλευσης, ο συμπαραστάτης του Δημότη, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, οι λαϊκές συνελεύσεις στις Τοπικές Κοινότητες και οι ανοικτές συζητήσεις με όλους τους φορείς του προϋπολογισμού από τις Δημοτικές Κοινότητες, αν και προβλέπονται ρητά από το νόμο δεν προωθούνται από την Δημοτική Αρχή ενώ η ίδια η Πολιτεία αποφεύγει να ορίσει τον Ελεγκτή Νομιμότητας των Δήμων όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη.
Ελπιδοφόρα είναι η παρέμβαση των δημοτών στα δημοτικά πράγματα, η διεκδίκηση της λύσης των προβλημάτων και μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, η απαίτησή τους για ένα Δημοτικό Συμβούλιο που θα ασχολείται ουσιαστικά με τα προβλήματα των δημοτών, η ανάπτυξη ενός πλατιού κινήματος αγωνιστικής αλληλεγγύης προς τους συνδημότες μακριά από επιδείξεις ελεημοσύνης και προσωπικής προβολής.
Και η νέα χρονιά θα είναι χρονιά ενότητας των δημοτών, χρονιά αγώνων, χρονιά αλληλεγγύης.
Καλούμαστε να προστατεύσουμε τις κοινωνικές δομές του Δήμου μας, τον Δημόσιο Χώρο από την επέλαση του ιδιωτικού κεφαλαίου, τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων στο Δήμο και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις.
Υποσχόμαστε συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών, για χρηστή διοίκηση στο Δήμο, για αξιοκρατία, διαφάνεια, νομιμότητα στη λειτουργία του Δήμου, να σηκώσουμε ένα δίχτυ προστασίας για τις ευαίσθητες ομάδες, να προστατεύσουμε τον κοινωνικό μας ιστό και εν τέλει την ίδια την αξιοπρέπειά μας ως δημότες.
Καλή Χρονιά. Με υγεία, αγώνες και αλληλεγγύη. Για να αλλάξουμε τα πράγματα στο Δήμο μας, να αλλάξουμε τα πράγματα στην πατρίδα μας.

Κατερίνη 29/12/2011

Αντώνης Δ. Μάντζιος
Δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης